01.10.2009. / 10:01

Autor: Totalsport

Maradona potvrdio Palerma za Peru i Urugvaj

Martin Palermo (35), dvostruki strijelac u pobjedi Argentine protiv Gane 2-0 u prijateljskoj utakmici u Cordobi, izborio je svoje mjesto u sastavu argentinske vrste za kvalifikacijske utakmice za SP protiv Perua i Urugvaja…

Martin PalermoMartin Palermo- Da, Martin će biti u sastavu za te dvije utakmice, to mogu potvrditi - kaže izbornik Maradona.

Argentinski novinari, vjerojatno zaneseni odličnom partijom i dvama golovima veterana iz Boce Juniorsa, upitali su Maradonu hoće li Palermo biti partner Lionelu Messiju u prvom sastavu u "dvobojima istine" protiv Perua i Urugvaja?

- Morat ćemo vidjeti i kakvoj su nam formi i u kakvom stanju svi napadači. Nemojte zaboraviti da uz Messija imam na raspolaganju Diega Milita, Sergija Agüera i Gonzala Higuaina.

Argentinski izbornik, žestoko kritiziran nakon čak četiri poraza u šest kvalifikacijskih utakmica za SP, koji su uvelike kompromitirali plasman ''gaučosa'' na Mundijal, tvrdi da još uvijek traži najbolju formulu za svoju selekciju. Protiv Gane je isprobavao igrače iz argentinskih klubova, te je bio zadovoljan predstavom svoje momčadi.

- Još uvijek isprobavam, testiram. Neću prestati sve dok se ne uvjerim da sam stvorio momčad koja sigurno drži loptu u svom posjedu. Protiv Gane (koja je igrala bez najboljih igrača, op.a.) sam vidio dobro izdanje mojih igrača, zadovoljan sam. Također sam sretan i odazivom publike u Cordobi (više od 20.000 gledatelja, op.a.), tim više što je bilo zluradih komentara da se nitko neće pojaviti na stadionu - zaključio je Maradona.

Argentina trenutno zauzima tek peto mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Prve četiri reprezentacije idu izravno na Mundijal: Brazil i Paragvaj su već sigurni, a petoplasirana momčad će razigravati za još jedno mjesto protiv četvrte reprezentacije iz CONCACAF zone.

Argentina će 10. listopada ugostiti Peru, a četiri dana kasnije će u Montevideu gostovati kod Urugvaja.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika