01.10.2009. / 12:10

Autor: Hina

Prijevoznici traže ukidanje plaćanja carinskog parkinga

Koordinacija udruga i klastera prijevoznika Republike Hrvatske svoj zahtjev za prenošenjem obveze plaćanja carinskog parkinga sa prijevoznika na vlasnika robe istaknula je još 22. kolovoza na sastanku na Plitvicama

Cestovnim prijevoznicima je previše 120 kuna za parkiranjeCestovnim prijevoznicima je previše 120 kuna za parkiranjeU Carinskoj upravi Ministarstva financija u tijeku je sastanak na kojem cestovni prijevoznici traže ukidanje plaćanja parkiranja u carinskim dvorištima, a u suprotnom prijete prosvjednom sporom vožnjom oko carinarnica.

Boris Kos iz Klastera hrvatskih cestovnih prijevoznika rekao je Hini da prijevoznici svaki put kad svojim vozilima ulaze i izlaze iz carinskih dvorišta plaćaju 120 kuna za parkiranje.

"Mi u carinska dvorišta ne dolazimo parkirati nego obaviti carinske poslove", kaže Kos te najavljuje da će prijevoznici prosvjedovati sporom vožnjom oko carinskih dvorišta diljem Hrvatske, ako se njihov zahtjev ne prihvati. Ti prosvjedi mogli bi početi već danas.

Na sastanku u Carinskoj upravi su predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Koordinacije udruga i klastera hrvatskih cestovnih prijevoznika, Hrvatske gospodarske komore, Udruženja međunarodnih otpremnika i otpremničkih društava, udruge Hrvatski izvoznici te predstavnici vlasnika i držatelja terminala.

Koordinacija udruga i klastera prijevoznika Republike Hrvatske svoj zahtjev za prenošenjem obveze plaćanja carinskog parkinga sa prijevoznika na vlasnika robe istaknula je još 22. kolovoza na sastanku na Plitvicama.

Prijevoznici su tada zatražili i da se do 15. rujna smanje davanja županijskim Upravama za ceste prilikom registracije vozila te osigura veći popust na cestarine Hrvatskih autocesta od sadašnjih 20 posto. U protivnom najavili su da će organizirati prosvjede na cestama.

Vezane vijesti

Ministarstvo financija izmjenama zakona planira kazniti dužnike

Ministarstvo financija izmjenama zakona planira kazniti dužnike

Ministarstvo financija namjerava javnom objavom dužnika i izmjenama općeg poreznog zakona planira zaustaviti kriminalne prakse u poslovanju domaćih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika