01.10.2009. / 13:00

Autor: Boris Bilas

Kajin zbog škverova prozvao Vladu: Vrijeme je da 'pokupite kufere'

"Kakvo nam je stanje u Vladi, takvo je i u brodogradnji. No, lako za naše ministre, oni će na "Malo vitra", a kooperanti i radnici na prosjački štap", ustvrdio je

Damir KajinDamir KajinIDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin prozvao je danas Vladu kao odgovornu za, kako je rekao, propali natječaj za privatizaciju šest hrvatskih brodogradilišta i pozvao ju da odstupi, odnosno "pokupi kufere".

Podsjetivši na izjavu premijerke Jadranke Kosor da je pravo vrijeme za privatizaciju brodogradnje, Kajin je na konferenciji za novinare u Saboru ustvrdio da je nakon jučerašnje, kako je rekao, dvije nepotpune ponude za privatizaciju brodogradilišta, "pravo vrijeme da Vlada pokupi kufere".

"Kakvo nam je stanje u Vladi, takvo je i u brodogradnji. No, lako za naše ministre, oni će na "Malo vitra", a kooperanti i radnici na prosjački štap", ustvrdio je.

Moramo se trgnuti, jer ćemo se inače u 2010. suočiti sa stečajem tri od šest brodogradilišta, nastavio je IDS-ovac upozorivši da problem hrvatske brodogradnje neće rješavati stranci.

"Nitko ozbiljan se nije javio, ono što smo imali je lešinarenje na lešini zvanoj hrvatska brodogradnja", ustvrdio je i rekao da se brodogradnjom moramo pozabaviti sami. "No, to će u bezakumulativnoj Hrvatskoj biti krajnje neizvjesno", smatra.

Kajin se osvrnuo i na zabranu ulaska u Švicarsku pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu. Smatra da se Thompsonu "davno trebalo pomoći" i to "zabranom njegovih nastupa u Hrvatskoj zbog koketiranja s ustaštvom.

Izricanja zabrane nastupa (SAD, Njemačka, Austrija), te posljednja zabrana ulaska (Švicarska), naglašava Kajin, jasna su poruka - "Nema veličanja ustaštva-fašizma u Europi".

"Dajte gospodo otrijeznite se, to koketiranje s ustaštvom jedan je od razloga zašto Hrvatska do sada nije mogla u EU", rekao je Kajin i dodao da će se prvi zauzeti za Thompsona kada se on "nedvosmisleno i iskreno ogradi od neoustaških poruka u svojim pjesmama".

"Njegovo koketiranje s hrvatskom politikom, a ja tvrdim HDZ-ovom, dovelo ga je da postane 'persona non grata' u EU, a isti koji su ga na to navodili, posjećuju svjetske metropole", rekao je.

Pozivajući se na navode medija da je MVPEI još prije dvije godine dobio dokumente o tome da se Thompsonu sprema zabrana ulaska u EU, a što MVPEI niječe, Kajin je ustvrdio da je samo ministarstvo naštetilo Thompsonu.

"To što ističe MVPEI, da nikada nisu dobili dojavu da mu se sprema zabrana, očigledno odgovara istini kao i da nisu potvrdili da je osnova razgraničenja između Hrvatske i Slovenije drugi Rehnov prijedlog", rekao je.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 01.10.09. 13:54

brvo kajine


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika