01.10.2009. / 13:08

Autor: Totalsport

WTA Tokio: Šarapova izborila polufinale

Ruska tenisačica Marija Šarapova probila se do polufinala jakog WTA turnira u Tokiju (tvrda podloga), nakon 6-4, 7-5 pobjede protiv Čehinje Ivete Benešove...

Marija ŠarapovaMarija ŠarapovaNakon jednog sata i 39 minuta Šarapova je izborila treći polufinale u 2009. godini, te je tako još uvijek u igri za prvi WTA naslov nakon duže pauze prošle godine uzrokovane ozljedom i operacijom ramena.

Recimo da je ove godine igrala polufinale u Birminghamu (trava) i Los Angelesu (tvrda podloga), te jedan finale u Torontu, gdje je bolja od nje bila sunarodnjakinja Jelena Dementijeva.

U karijeri su prije Tokija Šarapova i Benešova igrale tek jednom i to prije tri godine u Roland Garrosu kada je Ruskinja slavila sa 6-4, 6-1. Ovaj put je bilo nešto teže, no Šarapova se ipak plasirala u polufinale gdje ju čeka pobjednica meča A. Radwanska - Ribarikova.

Šarapova, trenutačno 25. igračica na svijetu, je opet imala problema sa servisom (osam dvostrukih pogrešaka, samo 38 posto osvojenih poena nakon drugog servisa), ali je ipak dovoljno dobro igrala na servis Benešove, te time neutralizirala sve probleme pri svom početnom udarcu.

WTA Tokio, četvrtfinale:

Šarapova - Benešova 6-4, 7-5

A. Radwanska (11) - Ribarikova (kasnije)

Janković (7) - Bartoli (14) 6-4, 6-3

Na Li (15) - Azarenka (8) (kasnije)

Vezane vijesti

Renking karijere za Martić i Vekić, Šarapova na vrhu

Renking karijere za Martić i Vekić, Šarapova na vrhu

Najnovija ljestvica najboljih tenisačica svijeta ponudila je brojne promjene, kako u Topu 10, tako i među najboljim hrvatskim igračicama. Tako su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika