01.10.2009. / 13:32

Autor: Hina

Škverovi muče premijerku: Država više ne može nositi teret brodogradilišta

Na jučerašnje otvaranje ponuda za privatizaciju šest brodogradilišta pristigle samo dvije valjane ponude za Brodotrogir i splitsko Brodogradilište Specijalnih objekata

Jadranka KosorJadranka KosorPremijerka Jadranka Kosor kazala je danas da Vlada dogovara model po kojem će se nastaviti privatizacija hrvatskih brodogradilišta, pri čemu se najviše računa mora voditi o radnicima, ali i državi koja teret brodogradilišta "više ne može nositi".

Ocijenila je da se prvim krugom privatizacije nismo osramotili, iako su na natječaj za privatizaciju šest brodogradilišta pristigle samo dvije ponude, a među njima nije bio nitko od ponuđača koji su se ranije spominjali kao najozbiljniji.

Na novinarsko pitanje hoće li zbog propalog prvog natječaja netko odgovarati, premijerka je rekla da se to neće dogoditi, jer je na sastanku sa suradnicima predstavljena opširna dokumentacija u kojoj su neke stvari objašnjene.

"Za sve postoji opravdanje i ja u ovom trenutku ne krivim nikoga", kazala je Kosor nakon posjeta zagrebačkom Pravnom fakultetu.

Dodala je da će Vlada uskoro donijeti odluku o datumu održavanja drugog kruga privatizacije.

Na jučerašnje otvaranje ponuda za privatizaciju šest brodogradilišta pristigle samo dvije valjane ponude za Brodotrogir i splitsko Brodogradilište Specijalnih objekata.

Ponuda nije bilo za 3. maj, Brodograđevnu industriju Split, Kraljevicu i Uljanik, premda je i za ta brodogradilišta otkupljivana ponudbena dokumentacija.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika