01.10.2009. / 15:13

Autor: Totalsport

Ukić: Milwaukee je moja velika prilika

Roko Ukić, 24-godišnji hrvatski košarkaški reprezentativac, mnogo očekuje od nove NBA sezone, ali ista nadanja u njega polaže novi mu klub, Milwaukee Bucksi...

Roko Leni UkićRoko Leni UkićU četvrtak je trajao treći dan treninga i pripremnog razdoblja kluba za novu sezonu, a na stranicama lokalnog Journal Sentinela su gostovala dva europska igrača Bucksa, Hrvat Ukić i Turčin Ersan Iljasova.

- Kada sam saznao da je Toronto potpisao Jarretta Jacka iz Indiane, postalo mi je jasno da tamo više nema previše mjesta za mene - rekao je Ukić koji je prošle sezone debitirao u NBA ligi, ali je uglavnom bio druga ili treća opcija na poziciji organizatora igre.

- Tamo sam bio u poziciji gdje bi uskakao tek kada bi se dogodila određena ozljeda igrača koji je na mojoj poziciji. To nije bila moja vodilja kada sam dolazio u NBA ligu. Teško bi bilo tako funkcionirati na duže vrijeme - rekao je Ukić uvjeren da će se u novoj momčadi promijeniti stav prema njemu.

- Želim da se nagradi moja dobra igra i rad ili da se ne honorira. No, ako ću igrati dobro valjda zaslužujem više minuta i bolji status. U Torontu sam odigrao nekoliko stvarno dobrih utakmica, ali nikada nisam profitirao zbog toga. Vjerujem da je Milwaukee moja prava prilika i da se neće ponavljati takve situacije.

Osvrnuo se Ukić i na nedavno Europsko prvenstvo.

- Imali smo velike ambicije, ali ih nismo do kraja potvrdili na parketu. Željeli smo da Hrvatska bude dio europskog vrha, a ja sam prvi put imao zapaženiju ulogu u momčadi, konstantniju. Osjećao sam se dobro i zadovoljan sam igrama u ovom trenutku. Slijedi mi nastavak rada, potvrđivanja i progresije. Spreman sam za Milwaukee - zaključio je Splićanin.

Vezane vijesti

Navijanje i(li) nacionalizam?

Navijanje i(li) nacionalizam?

Njemačke zastave u vrtovima, na prozorima i na automobilima. Lica iscrtana u bojama njemačke zastave uz srčano pjevanje njemačke himne. Do prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika