01.10.2009. / 18:56

Autor: Boris Bilas

Nakon lošeg nalaza inspekcije šef Zavoda za dijalizu podnio ostavku

U nalazu Stručnog povjerenstva navodi se i da su kontinuirani postupci korišteni za liječenje akutnog zatajenja bubrega primjenjivani najčešće diskontinuirano i da su primijenjeni postupci nedjelotvorni i skupi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNakon što ga je javno prozvala Udruga dijaliziranih i transplantiranih pacijenata, pročelnik Zavoda za dijalizu na Rebru Petar Kes danas poslijepodne podnio je ostavku.

U Udruzi su ga optužili za nesavjesno i nekvalitetno liječenje te nečasne radnje, koje su potkrijepili hematološkim i biokemijskim nalazima pacijenata. Kompletnu dokumentaciju dostavili su svim mjerodavnim državnim institucijama, uključujući i istražna tijela.

"Bubrežni pacijenti koji se dijaliziraju u Zavodu za dijalizu KBC-a Rebro ne liječe se adekvatno. Utvrđeni su propusti u njihovu liječenju", kaže nalaz iz izvješća inspekcije Ministarstva zdravstva koju je ministar Darko Milinović poslao u kontrolu u Zavod na Rebro nakon što je Udruga dijaliziranih tražila pomoć u Ministarstvu.

U nalazu Stručnog povjerenstva navodi se i da su kontinuirani postupci korišteni za liječenje akutnog zatajenja bubrega primjenjivani najčešće diskontinuirano i da su primijenjeni postupci nedjelotvorni i skupi.

"Nakon nalaza zdravstvene inspekcije, razgovarao sam s ravnateljem KBC-a Reinerom i tražio njegovu reakciju na nalaz zdravstvene inspekcije. Držim da šefa Zavoda za dijalizu ravnatelj mora suspendirati do kraja istrage. Ako to ne učini, ja ću smijeniti Reinera", izjavio je ministar Milinović, no očito kako Reinera nije trebao smijeniti jer je Kes sam podnio ostavku.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika