01.10.2009. / 22:36

Autor: Totalsport

Europa liga, skupine G, H, I: Salzburg bolji od Villarreala

Nogometaši Red Bull Salzburga nastavljaju sa sjajnim igrama u Europa ligi. Nakon gostujuće pobjede nad Lazijem u Rimu (2-1), Red Bull je pobijedio Villarreal u Salzburgu 2-0...

Salzburg je pobijedio VillarrealaSalzburg je pobijedio VillarrealaStrijelci u pobjedi austrijskog prvaka bili su Marc Janko u 21. i Somen Tchoyi u 84. minuti, a hrvatski veznjak Nikola Pokrivač odigrao je svih 90 minuta.

U drugoj odigranoj utakmici skupine Lazio je došao do prvih bodova uvjerljivom 4-0 pobjedom nad Levskim u Sofiji. Po dva gola zabio je rimski klub u svakom poluvremenu, a u strijelce su se upisala četiri različita igrača, Francelino Matuzalem, Mauro Zarate, Mourad Meghni i Tommso Rochi.

U utakmicama skupine H Twente je kod kuće remizirao s Steauom iz Bukurešta u utakmici bez golova, dok je Fenerbahçe s minimalnih 1-0, golom Alexa, slavio na gostovanju kod moldovskog Sheriffa. Vrh ljestvice i dalje je zadržao Twente s četiri boda, dok je na drugo mjesto skočio Fenerbahçe s tri boda.

U skupini I maksimalan je učinak zadržao engleski Premierligaš Everton gostujućim 2-1 slavljem kod BATE Borisova. Povela je bjeloruska momčad golom Dmitrija Lihtareviča u 16. minuti, ali u drugom poluvremenu preokret Evertonu donose Marouane Fellaini i Tim Cahill.

AEK je u Ateni uspio doći do pobjede nad Benficom 1-0 golom švedskog napadača srpskog porijekla Daniela Majstorovića iz 43. minute. Kažimo i daje AEK posljednjih pet minuta igrao s igračem manje radi isključenja Nikosa Georgeasa, ali to nije utjecalo na konačan rezultat.

Europa liga, 2. kolo, skupina G:

Levski Sofija - Lazio 0-4 (Matuzelem 22, Zarate 45, Meghni 67, Rocchi 73)

Red Bull Salzburg - Villarreal 2-0 (Janko 21, Tchoyi 84)

Redoslijed: 1. Red Bull Salzburg 6, 2. Lazio 3, 3. Villarreal 3, 4. Levski 0

Skupina H:

FC Sheriff - Fenerbahçe 0-1 (Alex 53)

Twente - Steaua 0-0

Redoslijed: 1. Twente 4, 2. Fenerbahçe 3, 3. Steaua 2, 4. Sheriff 1

Skupina I:

AEK Atena - Benfica 1-0 (Majstorović 43)

BATE Borisov - Everton 1-2 (Lihtarovič 16 / Fellaini 68, Cahill 77)

Redoslijed: 1. Everton 6, 2. AEK 3, 3. Benfica 3, 4. BATE Borisov 0

Vezane vijesti

Primera: Rekord Reala, spas Zaragoze, ispadanje Villarreala

Primera: Rekord Reala, spas Zaragoze, ispadanje Villarreala

Nogometaši Real Madrida srušili su rekord po broju osvojenih bodova, Malaga je izborila kvalifikacije Lige prvaka, Zaragoza ostanak, a u drugu ligu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika