01.10.2009. / 23:34

Autor: Totalsport

Europa liga, skupine D, E, F: Pobjede Rome i Panathinaikosa

U utakmicama 2. kola Europa lige u skupinama D, E, i F najzanimljivije bilo je u Bukureštu gdje je domaći Dinamo poražen od Panathinaikosa 1-0...

Daniele De RossiDaniele De RossiSve do 79. minute mreže su mirovale, kada je Giorgios Karagounis iskoristio gužvu u kaznenom prostoru, najbolje se snašao i iz blizine poslao loptu u mrežu.

Najbolju priliku za izjednačenje imao je Dinamo u 88. minuti, ali je udarac Claudija Niculescua s bijele točke otišao kraj lijeve vratnice. U redovima Panathinaikosa, kojem su ovo bili prvi bodovi u natjecanju, nije branio hrvatski vratar Mario Galinović, dok je Ante Rukavina u igru ušao u 67. minuti.

U drugoj utakmici skupine Galatasaray i Sturm su remizirali u Istanbulu 1-1, a bivši branič Dinama Gordon Schildenfeld odigrao svih 90 minuta za gostujući sastav.

U utakmicama skupine D Sporting je ostvario i drugu pobjedu, protiv Herthe u Lisabonu slavio je 1-0 golom Sebastiana Perrucheta Silve, dok su Ventspils i Heerenveen remizirali u utakmici bez golova. Strijelac jedinog gola u Lisabonu, Silva, isključen je u posljednjoj minuti utakmice, ali to nije pomoglo bivšoj momčadi Josipa Šimunića da izbjegne novi poraz.

Skupina E dobila je novog lidera ljestvice. To je engleski Premierligaš Fulham koji je na svom Craven Cottageu slavio s minimalnih 1-0 protiv Basela golom Dannyja Murphyja. I u drugoj utakmici domaćin je odnio sva tri boda budući je Roma na Olimpicu pobijedila CSKA iz Sofije 2-0.

Europa liga, 2. kolo:

Skupina D

Sporting Lisabon - Hertha 1-0 (Silva 18)

Ventspils - Heerenveen 0-0

Redoslijed: 1. Sporting 6, 2. Ventspils 2, 3. Heerenveen 1, 4. Hertha 1

Skupina E

Roma - CSKA Sofia 2-0 (Chuka 19, Perrotta 23)

Fulham - Basel 1-0 (Murphy 57)

Redoslijed: 1. Fulham 4, 2. Basel 3, 3. Roma 3, 4. CSKA Sofia 1

Skupina F

Dinamo Bukurešt - Panathinaikos 0-1 (Karagounis 79)

Galatasaray - Sturm Graz 1-1 (Baroš 64 / Beichler 45)

Redoslijed: 1. Galatasaray 4, 2. Panathinaikos 3, 3. Dinamo Bukurešt 3, 4. Sturm 1

Vezane vijesti

HEBA finale: Prvaka odlučuje peta utakmica

HEBA finale: Prvaka odlučuje peta utakmica

Košarkaši Panathinaikosa svladali su Olympiacos 84-74 u četvrtoj utakmici finalne serije doigravanja grčkog prvenstva. Omjer je sada izjednačen na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika