02.10.2009. / 00:31

Autor: Totalsport

Pele pobrkao dva Michaela: Jordana prozvao Jacksonom

Jedan od ponajboljih nogometaša svih vremena, Brazilac Pele (68), napravio je jedan u nizu svojih gafova lobirajući za Brazil u govoru uoči zasjedanja Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) u Kopenhagenu...

Juan Carlos, Lula da Silva i PeleJuan Carlos, Lula da Silva i PelePele je jedan od brazilskih ambasadora u izboru za dobivanje domaćinstva Olimpijskih igara 2016. godine, čiji je grad kandidat Rio de Janeiro.

Međutim, uoči vijećanja IOC-ova kongresa na kojem će se donijeti odluka o gradu domaćinu Igara u petak, Pele je svojim govorom više odmogao svojoj naciji, a pomogao gradovima protukandidatima Tokiju, Madridu i Chicagu.

Prilikom lobiranja za Rio Pele je pokušao doći do "dodatnih bodova" preko leđa Chicaga, predbacujući američkom gradu činjenicu da se njegov najslavniji sportaš nije pojavio u Kopenhagenu.

Naravno, riječ je o vjerojatno najvećem košarkašu svih vremena, legendi Chicago Bullsa Michaelu Jordanu, a kojeg je Pele nazvao Michaelom Jacksonom, nedavno preminulim pop pjevačem.

Nakon Peleovog gafa mnoštvo okupljeno u dvorani prasnulo je u smijeh, a Pele se ješ dublje zakopao pokušavajući ispraviti svoju pogrešku šaleći se da su bila "dva Michaela".

Pele je i inače poznat po svojim pogrešnim prognozama u predviđanju ishoda utakmica, kao i brojnim bizarnim izjavama tijekom godina, radi čega je u novinarskim krogovima zaradio nadimak "urok".

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika