02.10.2009. / 13:21

Autor: Hina

Jat-ovi zrakoplovi nakon trodnevnog prizemljenja ponovo polijeću

Procjenjuje se da je u tri dana ne letenja Jat izgubio oko 1,5 milijuna eura

Zbog dugova su Jatovi zrakoplovi tri dana bili prisilno prizemljeniZbog dugova su Jatovi zrakoplovi tri dana bili prisilno prizemljeniZrakoplovi srbijanskog avioprijevoznika "Jat airwaysa" počinju u petak s letovima, nakon trodnevnog odbijanja tvrtke za održavanje "Jat tehnike" da, zbog neisplaćenih dugova, servisira zrakoplove srbijanskog prijevoznika zbog čega je "Jat airways" imao dnevni gubitak od 500 tisuća eura, prenose u petak beogradski mediji.

Aviomehaničari "Jat tehnike" obustavili su štrajk, započet 29. rujna popodne, jer je prihvaćena ponuda o djelomičnoj isplati nepodmirenih računa te se očekuje da će prvi zrakoplovi "Jata" poslijepodne ponovno poletjeti, potvrdio je izvršni ravnatelj "Jat tehnike" Vlada Krunić.

Kako se dodaje, u "Jat tehnici" najavljuju nastavak štrajka ako do ponedeljka srbijanski avioprijevoznik ne izmiri dug.

"Od 'Jata' smo dobili ponudu koja nije previše korektna, ali smo prije svega zbog putnika i njihova maltretiranja prekinuli obustavu rada do ponedjeljka, 5. listopada, do kraja radnog vremena, kada očekujemo da nam bude uplaćen taj dio novca koji nam je obećan", dodao je Krunić.

Po njegovim riječima, znatno više očekuje se od sastanka koji bi trebao biti održan sljedećeg tjedna u ministarstvu za infrastrukturu, na kojemu bi trebali sudjelovati ravnatelji "Jat tehnike" i "Jat airwaysa" te kada bi trebao bit riješen problem isplate.

Po navodima medija, zaposleni u "Jat tehnici" štrajkuju tražeći da im "Jat airways" isplati preostala dugovanja od oko 111 milijuna dinara (nešto više od milijun eura), a dnevni gubitak srbijanskog avioprijevoznika je, kako je objavila ta kompanija, iznosio oko 500 tisuća eura.

Nesporazum između srbijanskog avioprijevoznika i jedine srbijanske tvrtke ovlaštene za servisiranje putničkih zrakoplova najviše su osjetile stotine putnika, od kojih je određeni broj, u organizaciji "Jata", bio smješten u beogradskim hotelima, dok su se ostali snalazili pokušavajući zamijeniti kartu te iskoristiti usluge drugih avioprijevoznika.

Oba poduzeća koja su u sporu u vlasništvu srbijanske vlade i ranije su bili ista tvrtka. "Jat tehnika" kao samostalno poduzeće posluje od 2005. godine, kada je izdvojeno iz "Jat airwaysa".

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika