02.10.2009. / 13:46

Autor: Boris Bilas

Vuk Jeremić došao u Banja Luku smirivati Milorada Dodika

Milorad Dodik u četvrtak je novinarima rekao kako je Srbija izrazila interes u deblokiranju političke krize, nastale nakon nedavnih odluka visokog predstavnika Inzka, dodajući kako mu je Jeremić sugerirao da uloži maksimalan napor na rješavanju svih otvorenih pitanja

Vuk JeremićVuk JeremićMinistar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić savjetovao je premijeru RS Miloradu Dodiku, prilikom njihovog razgovora u srijedu navečer u Banjaluci, da taj BiH entitet ne bi trebao ulaziti u radikalizaciju političkog sukoba s Uredom visokog predstavnika (OHR) u BiH, saznaje beogradski Danas.

"Vuk Jeremić otišao je smirivati Milorada Dodika", rekao je Danasov izvor povodom iznenadnog susreta dvojice političara, do kojeg je došlo neposredno nakon što je predsjednik Vlade RS pozvao parlament tog entiteta da zatraži povlačenje srpskih predstavnika iz zajedničkih institucija BiH, ukoliko visoki predstavnik Valentin Inzko "nastavi nametati odluke i zakone“.

Dodik je Skupštini RS predložio zaključak prema kojem visoki predstavnik krši Daytonski sporazum te je zaprijetio referendumom kako bi "narod rekao prihvaća li ili ne" nametnute odluke Valentina Inzka. Koji dan ranije najavio je kako će RS tužiti "sve visoke predstavnike u njihovim zemljama za sve ono što su radili u BiH“.

Milorad Dodik u četvrtak je novinarima rekao kako je Srbija izrazila interes u deblokiranju političke krize, nastale nakon nedavnih odluka visokog predstavnika Inzka, dodajući kako mu je Jeremić sugerirao da uloži maksimalan napor na rješavanju svih otvorenih pitanja.

Vezane vijesti

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izabran je u petak za predsjednika Opće skupštine UN-a pobjedivši protukandidata litvanskog… Više

Komentari

registracija
1/10/09

Tomba, 02.10.09. 14:32

Stvarno su ovi srbi samoubojice. Svjetske budaletine im daju kvazi državu a oni čine sve da im je ponovo uzmu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika