02.10.2009. / 13:44

Autor: Ivica Medo

Srpski javni tužitelj traži zabranu navijačkih skupina Crvene zvezde, Partizana i Rada

Trenutačni v.d. vršitelj funkcije javnog tužitelja Srbije Slobodan Radovanović uputio je jučer MUP-u Srbije inicijativu za zabranu organiziranog okupljanja, nazočnosti i odlaska s nogometnih i drugih sportskih manifestacija navijačkima skupinama Crvene zvezde, Partizana i Rada...

Navijači Partizana Navijači Partizana U izjavi za Politiku, Radovanović je rekao da za ovakvu inicijativu postoje više nego ozbiljni razlozi i da slučaj Brice Tatona prelazi najgore moguće divljaštvo.

"To nisu navijači. To su članovi organiziranih kriminalnih skupina što se vidi iz njihovih krivičnih dosijea koji su mi dostavljeni proteklih dana. Iskoristiću tu dokumentaciju kao dokazni materijal koji će otići u Ustavni sud da bi se određene navijačke grupe izbrisala iz registra", rekao je Radovanović, a prenijela Politika koja dalje navodi kako je Radovanović istakao da nisu samo u pitanju „grobari" i „delije" već niz navijačkih grupa i grupica koje se bave kriminalom, a slobodno vrijeme koriste da se okupljaju po gradu i da nekoga pretuku ili ubiju.

"U dosijeima velikog broja ovih ljudi navedeno je da su nezakonito držali oružje i municiju. Ima i drugih krivičnih dijela, ali ću o njima moći govoriti tek kada uputim inicijativu Ustavnom sudu", istako je Radovanović.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika