02.10.2009. / 15:03

Autor: Boris Bilas

Dr. Sladoljev dobio potporu Vesne Balenović: Suspendirajte Upravu, a ne zviždača

Smatramo da treba trenutno suspendirati nekompetentnu Upravu i hitno vratiti na posao dr. Srećka Sladoljeva. Inspektori Državnog odvjetništva i krim policija trebali bi temeljito pretresti poslovanje Imunološkog zavoda", kaže se u priopćenju koje potpisuje Vesna Balenović

Vesna BalenovićVesna BalenovićPredsjednica udruge "Zviždač" Vesna Balenović sinoć je u telefonskom razgovoru dala svu podršku novom "zviždaču" dr. Srećku Sladoljevu. Naime, dr. Sladoljev je upozorio na nabavu neregistriranog i do kraja neprovjerenog cjepiva protiv svinjske gripe tvrtke Novartis, u vrijednosti od 330 milijuna kuna, te je zbog toga udaljen s posla.

Također mu Uprava zavoda nije oprostila, što je upozoravao na neracionalnu nabavu i bacanje viška zaliha neprodanih cjepiva, u prošle dvije godine, u vrijednosti od 12 milijuna kuna. Smatrao je upitnim i desetine milijuna kuna, isplaćenih na ime konzultantskih usluga i provizija, čime je Imunološki zavod u Zagrebu, bačen na koljena i doveden do samog ruba opstanka.

"To je poznat i već provjeren recept uništavanja uspješnih tvrtki, koje bi kasnije neki privilegirani uglednik kupio za 1 kunu. Žestina kojom se krenulo na dr. Sladoljeva, odgovara žestini kriminalaca, koji se otimaju za svoj plijen", smatra najpoznatija hrvatska "zviždačica".

U Udruzi Zviždač smatraju nedopustivim ovakvo ponašanje Uprave Imunološkog zavoda. U Hrvatskoj, kažu, moramo hitno izmijeniti dosadašnju praksu, da se stručnim i sposobnim ljudima poput dr. Sladoljeva, nakon što ukažu na nepravilnosti u svojim radnim sredinama, trenutno dodjeljuju suspenzije i izvanredni otkazi.

Uprave poduzeća, koje se nerijetko popunjavaju po političkom ključu, kojima je kriminal bliži nego legalno poslovanje obračunavaju se sa stručnjacima na način, kako je to učinio i Imunološki zavod, stoji u priopćenju. U svijetu su "zviždači" poput dr. Srećka Sladoljeva cijenjeni i traženi, a u Hrvatskoj su izvrgnuti progonu i osudi, smatraju te navode jedan primjer.

"Poznat je nedavni slučaj američkog farmaceutskog diva i najvećeg svjetskog proizvođača lijekova „Pfizer", koji će morati platiti 2,3 milijarde USD odštete pacijentima, zbog pogrešnih deklaracija na 13 lijekova, koji izazivaju povećani rizik srčanog udara. Uposlenik „Pfizera" John Kopchinski, koji se usprotivio prodaji takvog lijeka, bio je hitno izbačen iz tvrtke, poput našeg dr. Sladoljeva. Njegova pravna bitka do pobjede, trajala je šest godina. Na koncu, lijek „Bextra" povučen je iz prodaje, a „Pfizer" mora platiti svom bivšem uposleniku 51,1 milijun USD odštete", navode iz Zviždača te se pitaju može li hrvatska vlast povući kakvu poruku iz ove američke priče?

"Nismo baš sigurni, jer nažalost, jutros je u Imunološki zavod policija zabranila ulazak dr. Sladoljevu, a ne "maherima iz Uprave". Smatramo da treba trenutno suspendirati nekompetentnu Upravu i hitno vratiti na posao dr. Srećka Sladoljeva. Inspektori Državnog odvjetništva i krim policija trebali bi temeljito pretresti poslovanje Imunološkog zavoda", kaže se u priopćenju koje potpisuje Vesna Balenović.

Vezane vijesti

Kriminalci se umrežavaju, ali se umrežavaju i policije u regiji

Kriminalci se umrežavaju, ali se umrežavaju i policije u regiji

Jučer je u Sarajevu u organizaciji Transparency International Bosne i Hercegovine i međunarodne organizacije Civil Rights Defenders završila… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 02.10.09. 16:01

Ponavljam i molim,kad je uprava Imunološkog zavoda pod najhitnije smijenila dr.Sladoljeva,što javno ne objave pravu sadržinu tzv."cjepiva" protiv tzv."svinjske gripe" da svi znaju čime nas misle trovati,nije im dovoljno što su otvorili skroz vrata za GMO,još misle ostatak obaviti i ovim cjepivom? Gospodo,ako ste tako časni,objavite pravu sadržinu cjepiva,da svi znaju osim žive,iznutrica,ljudskih zametaka,što ste još pokušali prikriti cijeloj javnosti?


registracija
4/1/09

miroljubiv, 02.10.09. 16:04

Valjda je svima jasno,da smrdi jaaaaaaaaaaako,čim je čovjek izbačen preko noći.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika