03.10.2009. / 14:39

Autor: Hina

MVPEI čeka ishod istrage u slučaju počasnog konzula Bernasconija

Hrvatski počasni konzul u Švicarskoj Waldo Bernasconi optužen je za kršenje načela medicinske profesije a osim njega optužena su još četvorica liječnika. Talijanske vlasti u Firenci Bernasconiju su povukle dozvolu za rad

Ministar vanjskih poslova Gordan JandrokovićMinistar vanjskih poslova Gordan JandrokovićMinistarstvo vanjskih poslova i europskih integracija čeka ishod istrage i sudskog postupka u slučaju hrvatskog počasnog konzula u Švicarskoj Walda Bernasconija i ukoliko se pokaže da optužbe za koje se tereti istinite MVPEI će poduzeti sve daljnje mjere, među kojima je i razrješenje s dužnosti počasnog konzula, doznaje se u subotu u ministarstvu.

Bernasconi je izvijestio MVPEI i hrvatsko veleposlanstvo u Švicarskoj da je tužiteljstvo talijanske pokrajine Como pokrenulo istražni postupak protiv njega i njegovih suradnika, te da se "istraga odnosi isključivo na navode o prijevari u pogledu protokola liječenja prehrambenih poremećaja i znanstvene potvrde učinkovitosti tog protokola prema kojem je on postupao kao liječnik".

"MVPEI očekuje detaljnije informacije o tom slučaju od hrvatskih veleposlanstva u Švicarskoj i Italiji i pričekat će ishod istrage i sudskog postupka. Ukoliko se pokaže da su optužbe opravdane, ministarstvo će poduzeti u skladu s diplomatskim kodeksom sve predviđene mjere, među kojima je i njegovo razrješenje s dužnosti počasnog konzula bez obzira što je on već 18 godina počasni konzul", navodi ministarstvo.

Hrvatski počasni konzul u Švicarskoj Waldo Bernasconi optužen je za kršenje načela medicinske profesije a osim njega optužena su još četvorica liječnika. Talijanske vlasti u Firenci Bernasconiju su povukle dozvolu za rad.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika