03.10.2009. / 15:46

Autor: Hina

Mianmar: Nakon odbijene žalbe Suu Kyi se sastala s ministrom

Prošlog tjedna je oporbena čelnica poslala šefu hunte generalu Thanu Shweu pismo s prijedlozima za postizanje ukidanja sankcija

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi, kojoj je u petak potvrđen kućni pritvor na dodatnih 18 mjeseci, u subotu je razgovarala s ministrom i časnikom za vezu mianmarske hunte, prvi puta nakon siječnja 2008.

Suu Kyi se sastala s ministrom rada Aung Kyi, rekao je jedan neimenovani mianmarski dužnosnik koji nije rekao o čemu se na sastanku razgovaralo. Jedan od odvjetnika oporbene čelnice i glasnogovornik njezine stranke Nacionalne lige za demokraciju (LND) precizirao je da je susret trajao 45 minuta.

U petak je sud u Yangonu odbio žalbu Suu Kyi na kaznu od 18 mjeseci kućnog pritvora.

U srijedu su u Washingtonu održani prvi razgovori na visokoj razini između SAD-a i Mianmara u zadnjih deset godina. Washington traži oslobađanje političkih zatočenika, napose Suu Kyi, koja je od zadnjih 20 godina života 14 provela u zatvoru i u kućnom pritvoru.

Prošlog tjedna je oporbena čelnica poslala šefu hunte generalu Thanu Shweu pismo s prijedlozima za postizanje ukidanja sankcija.

Vezane vijesti

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Aung San Suu Kyi slobodno se vratila u domovinu

Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi u nedjelju se bez poteškoća vratila u domovinu iz višednevnog posjeta Tajlandu, prvom njezinu odredištu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika