03.10.2009. / 17:51

Autor: Boris Bilas

Kozmo izdvojen iz Konzuma: Todorić priprema prodaju kozmetičkog lanca

Iako prodaja još nije potvrđena, ukoliko se to dogodi, najviše će strepiti 242 djelatnika Kozma koliko je u toj tvrtki bilo zaposlenih s 1. listopadom ove godine

Ivica TodorićIvica TodorićFinancijski problemi carstva Ivice Todorića poprilično su poznat, isto kao što je poznato da je Todorićev Agrokor jedan od najvećih kreatora nelikvidnosti jer prema posljednjim podacima s početka rujna mjeseca tvrtka dobavljačima duguje preko sedam milijardi kuna.

Zbog toga su ove godine već prodane dvije tvrtke, crnogorska Štampa i domaći Mlinar, a prema svemu sudeći na red bi mogao doći još jedan dio carstva.

Naime, prema vijestima sa Zagrebačke burze Konzum je osnovao društvo Kozmo d.o.o. čija je osnovna djelatnost trgovina na malo kozmetičkim i toaletnim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama. U obavijesti Konzuma dostavljenoj Zagrebačkoj burzi temeljni kapital novoosnovanog društva je 20.000 kuna, a u tijeku je postupak povećanja temeljnog kapitala društva unosom opreme u iznosu od 34,96 milijuna kuna.

Prema svemu sudeći Todorić se na ovaj potez odlučio kako bi lakše mogao prodati ovaj lanac trgovina, koji u sastavu Konzuma djeluje od 2005. Godine, kako bi ga lakše mogao prodati. Prva trgovina ovog lanca otvorena je srpnju 2005. godine u Zagrebu, a do danas je mreža proširena na 42 prodajna mjesta, ukupne prodajne površine 4690 četvornih metara.

Iako je u početku, brzim širenjem, pokušao preuzeti tržište kozmetike ovim lancem trgovine, očito kako se Kozmo nije uspio nametnuti na tržištu na kojem prevlast ima lanac kozmetike DM. Iako prodaja još nije potvrđena, ukoliko se to dogodi, najviše će strepiti 242 djelatnika Kozma koliko je u toj tvrtki bilo zaposlenih s 1. listopadom ove godine.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 04.10.09. 13:46

Kozmo ni izdaleka nije uspio,niti neće pravu dominaciju DM trgovina u Hrvatskoj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika