03.10.2009. / 18:06

Autor: Totalsport

ATP Kuala Lumpur: Davidenko i Verdasco u finalu

Rus Nikolaj Davidenko i Španjolac Fernando Verdasco izborili su plasman u finale ATP turnira u Kuala Lumpuru, koji se igra na tvrdoj podlozi (Greenset) za nagradni fond od 947.750 dolara...

Nikolaj DavidenkoNikolaj DavidenkoDavidenko je u polufinalu svladao Šveđanina Robina Söderlinga 1-6, 7-6(1), 6-2 nakon dva sata i 3 minute igre, dok je Verdasco svladao Čileanca Fernanda Gonzaleza 6-4, 7-5 za 91 minutu igre. Davidenko i Verdasco su postavljeni za prvog i drugog nositelja, a ovo je šesti puta u ovoj godini da su prvi i drugi nositelj stigli do finala na nekom ATP turniru.

- Iznenađen sam što sam uspio svladati Söderlinga koji je odlično igrao u prvom setu i nije mi pružao nikakvu priliku. Mislio sam da neću imati šanse ako tako nastavi. Odlično je i servirao i vraćao servise. No, nastavio sam se boriti u drugom setu u kojem sam dobio tie-break – izjavio je Davidenko, specijalist za finalne mečeve. Dosad ih je odigrao 21, izgubio samo pet. Osim toga, protiv Verdasca ima 5-1 u pobjedama.

- Naravno, nadam se osvajanju naslova, no, znam da će biti teško, jer je svaki meč nova priča – dodao je 28-godišnji ruski tenisač, trenutno 8. na ATP ljestvici.

Verdasco je, pak, svladao Gonzaleza četvrti puta u njihovom šestom međusobnom dvoboju. Po jedan break u svakom setu bio mu je dovoljan, budući da je odlično servirao, te je izvukao tri-break lopte Čileanca u meču.

- Bio je ovo moj daleko najbolji meč na turniru. Odlično sam servirao cijeli dvoboj, a dobro sam se osjećao i s osnovne crte – kazao je Verdasco, deveti igrač na ATP ljestvici.

Njegov je omjer u finalima znatno lošiji od Davidenkovog. Dosad ih je odigrao osam, dobio samo tri, od kojih i jedan ove godine u New Havenu (Querrey).

ATP Kuala Lumpur, polufinale:

Davidenko (1) – Söderling (3) 1-6, 7-6(1), 6-2

Verdasco (2) – Gonzalez (4) 6-4, 7-5

Vezane vijesti

EBEL: KAC i Olimpija u polufinalu

EBEL: KAC i Olimpija u polufinalu

Hokejaši KAC-a i Olimpije pridružili su se zagrebačkom Medveščaku u polufinalu EBEL lige. O posljednjem će polufinalistu u sedmoj utakmici odlučivati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika