03.10.2009. / 18:12

Autor: Totalsport

Moto GP, VN Portugala: Lorenzu “pole position”

Španjolski motociklist Yamahe Jorge Lorenzo startat će s najbolje startne pozicije u nedjeljnu 14. utrku sezone u Moto GP-klasi, Veliku nagradu Portugala na stazi u Estorilu...

Jorge LorenzoJorge LorenzoEpilog je to službenog treninga na kojem je Lorenzo odvezao najbrži krug u vremenu 1:36.214, što je bilo 260 tisućinki brže od drugoplasiranog Talijana Valentina Rossija, vodećeg u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.

Lorenzu je ovo peti pole position ove sezone, a zanimljivo je da Španjolac još nije slavio niti jednom kada je startao prvi. Podsjetimo da je upravo Lorenzo prošle godine slavio u Estorilu, a pokušat će to i u nedjelju i tako smanjiti zaostatak od 30 bodova za momčadskim kolegom Rossijem.

Treće mjesto na službenom treningu ostvario je povratniku u natjecanje nakon dva mjeseca odsustva radi bolesti, Australac Casey Stoner na svom Ducatiju, dok je četvrti bio Dani Pedrosa na Hondi.

Moto GP, VN Portugala, rezultati službenog treninga:

1. Jorge LORENZO (Špa), Fiat Yamaha, 1'36.214

2. Valentino ROSSI (Ita). Fiat Yamaha, +0.260

3. Casey STONER (Aus), Ducati Marlboro, +0.314

4. Dani PEDROSA (Špa), Repsol Honda, +0.488

5. Colin EDWARDS (SAD), Monster Yamaha, +0.928

Vezane vijesti

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Španjolski motociklist Jorge Lorenzo (Yamaha) pobjednik je Velike nagrade Katalonije, pete utrke sezone Svjetskog prvenstva "kraljevske" MotoGP… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika