03.10.2009. / 19:00

Autor: Hina

Irski referendum: 67,13 posto Iraca glasovalo za Lisabonski ugovor

"Danas su Irci govorili jasno i odlučno. Ovo je velik dan za Irsku i za Europu", zadovoljno je rekao predsjednik irske vlade i prije objave konačnih rezultata referenduma

Irski premijer Brian CowenIrski premijer Brian CowenKonačni rezultati referenduma o Lisabonskom ugovoru, održanog u petak u Irskoj, pokazali su da je 67,13 posto glasača na listiću zaokružilo "da", izvijestilo je u subotu izborno povjerenstvo.

U 43 izborna okruga, koliko ih ima u Irskoj, samo su dva okruga smještena na sjeverozapadu zemlje odbacila ugovor. U 31 okrugu prošle su godine birači većinom glasovali protiv ugovora, a ove je godine u istim okruzima pobijedio "da".

U jednoj jugozapadnoj četvrti Dublina, "uporištu" protivnika ugovora, gdje je 2008. on odbačen sa 65 posto glasova, ove je godine Lisabonski ugovor prošao sa 59 glasova "za", a na jednom biračkom mjestu u sjevernom Dublinu za ugovor je glasovalo 82 posto stanovnika koji su se odazvali referendumu.

Potpora Iraca Lisabonskom ugovoru, koju su iskazali na referendumu, predstavlja "velik dan za Irsku i velik dan za Europu", izjavio je irski premijer Brian Cowen.

"Danas su Irci govorili jasno i odlučno. Ovo je velik dan za Irsku i za Europu", zadovoljno je rekao predsjednik irske vlade i prije objave konačnih rezultata referenduma.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 04.10.09. 01:26

ovo irski mi podsjeća na iranski


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika