03.10.2009. / 19:14

Autor: Hina

Grudnjaci koji se pretvaraju u plinske maske dobili IgNobel nagradu

Nagrade IgNobel parodija su na Nobelove nagrade i dodjeljuju se svake godine početkom listopada za 10 postignuća koja "prvo nasmiju ljude, a onda ih potaknu na razmišljanje". Dodjeljuje ih humoristički magazin Annals of Improbable Research sa sjedištem u Harvardu

Nagrađeni grudnjakNagrađeni grudnjakInženjeri koji su izmislili grudnjak koji se brzo pretvara u plinske maske, patolozi koji su utvrdili da pivske boce mogu razbiti lubanju čak i kada su prazne i irski policajci koji su napisali kazne "Vozačkoj Dozvoli" dobitnici su ovogodišnjih IgNobel nagrada.

Nagrade IgNobel parodija su na Nobelove nagrade i dodjeljuju se svake godine početkom listopada za 10 postignuća koja "prvo nasmiju ljude, a onda ih potaknu na razmišljanje". Dodjeljuje ih humoristički magazin Annals of Improbable Research sa sjedištem u Harvardu.

Nagrade su također otišle u Zimbabve za izdavanje novčanica u vrijednosti od jednog zimbabveanskog centa do 100 milijardi zimbabveanskih dolara i meksičkim znanstvenicima koji su napravili dijamante od tekile.

Nagradu za javno zdravstvo osvojila je Eleena Bodnar sa svojim kolegama koji su izumili i patentirali grudnjak koji se može brzo pretvoriti u par plinskih maski, jednu za vlasnika grudnjaka, a drugu za nekoga u blizini kojemu je također potrebna.

Irska policija dobila je nagradu za književnost jer je napisala više od 50 prometnih kazni vozaču po imenu Prawo Jazdy. Na poljskom jeziku to znači "vozačka dozvola".

Patolog Stephan Bolliger i kolege sa Sveučilišta u Bernu u Švicarskoj osvojili su nagradu za studiju koju su proveli kako bi utvrdili može li prazna pivska boca nanijeti veću ili manju ozljedu ljudskoj lubanji od pune boce tijekom tučnjave u baru.

Bolliger je utvrdio da i puna i prazna boca mogu razbiti lubanju, ali da su "prazne čvršće".

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika