04.10.2009. / 23:00

Autor: Ružica Đukić

Ljerka Mintas Hodak: I godinu dana nakon ubojstva svaki dan plačem za Ivanom

Ovog se tjedna, šestog listopada, navršava godina dana od tragične smrti Ivane Hodak, ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku. Njezina majka i dalje ne nalazi mira, a u utjehu traži u molitvama i pomaganju drugima

Ljerka Mintas HodakLjerka Mintas HodakZa ubojstvo 26-godišnje pravnice Ivane Hodak, kćeri bivše potpredsjednice Vlade Ljerke Mintas Hodak i odvjetnika Zvonimira Hodaka, u stubištu zgrade u kojoj je stanovala s roditeljima, optužen je skitnica Mladen Šlogar kojem je na Županijskom sudu u Zagrebu prije nešto više od desetak dana počelo suđenje.

Njezina majka 57-godišnja Ljerka Mintas Hodak utjehu nalazi u pomaganju drugima. Golemu tugu zbog gubitka kćeri pokušava barem malo ublažiti radom na zakladi 'Ivana Hodak' za školovanje djece koju je osnovala u sjećanje na svoju kći.
Na samu godišnjicu smrti svoje kćeri Ljerka Mintas Hodak potpisati će ugovore o podjeli prvih stipendija te zaklade.

EXTRA: Ovaj tjedan se navršava godina dana od smrti vaše kćeri. Da li je, godinu dana kasnije, vaša bol imalo manja?
-Nije nimalo manja. Čak bih rekla da taj osjećaj boli, tuge i praznine što nije s nama s vremenom postaje i jači. Istodobno, kroz ovo sam se vrijeme počela prisjećati svih onih prekrasnih trenutaka koje smo provodili zajedno i na tim sam trenucima zahvalna. Sretna sam što sam je imala tih dvadeset i šest godina njezina života.

EXTRA: Postoji li slika koja vam se, vezano za te lijepe zajedničke trenutke, naročito urezala u sjećanje?
-Najviše se sjećam kad bi me zagrlila i rekla: 'Mamice, dulje ćemo živjeti ako se grlimo'.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 06.10.09. 15:03

Ne znam kakav je osjećaj živjeti dalje bez vlastitog djeteta,al upravo u toj boli je snaga da te život tjera dalje,jer živjeti se mora.Mene više boli ovo inscenirano suđenje i po čijem nalogu čovjek treba priznati ono što nije učinio.Gospođo Mintas-Hodak,za mene ste Vi trebali biti na premijerskom mjestu,ali život je drugačije htio.samo ljubav prema životu i samome sebi pobjeđuje nas same i naše slabosti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika