21.05.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

HRVATSKA

HEBRANG TRAŽIO TRENUTNI DEMANTIJ ZBOG PRILOGA O SUNČANOM HVARU

HEBRANG TRAŽIO TRENUTNI DEMANTIJ ZBOG PRILOGA O SUNČANOM HVARU

Neposredno nakon emitiranog priloga o privatizaciji Sunčanog Hvara na Dnevniku HTV-a, urednicu Sanju Mikleušević nazvao je potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang zahtijevajući trenutni demantij, prenosi u petak HTnet. Prema riječima Sanje Mikleušević, druge urednice Dnevnika, Hebrang je zahtijevao, uz spominjanje naplate PDV-a, da se u isti Dnevnik uvrsti njegov usmeni demantij. «Nazvao je preko Centra za obavješćivanje i tražio da, bez ikakvih popratnih dokumenata, demantira prilog, tri minute do kraja Dnevnika. Želio mi je izdiktirati što trebamo reći, međutim, iako ne osporavamo njegovo pravo na reakciju, uputila sam ga da napiše demanti i pošalje ga, jer sve ostalo je pritisak na medije. Osim toga, kolega Šprajc je za taj prilog, kako mi je rekao, zatražio stav druge strane, ali mu je glasnogovornik Vlade Ratko Maček rekao kako Vlada ne može komentirati rad pravosuđa», ispričala je u četvrtak Sanja Mikleušević, dodajući kako Hebrang nije želio prihvatiti ni mogućnost ponuđene reakcije u Meridijanu 16 ili sljedećem Dnevniku.
‘Također mi je rekao kako uredništvo HTV-a vuče Hrvatsku na Balkan i širi laži, da je HTV-ov stav prema novoj Vladi prešao sve granic e, znam li ja tko je on, da smo neprofesionalni’...
»Zamjerio je i što je predsjednik Sabora Vladimir Šeks spomenut tek u 21. minuti Dnevnika. Rekao je da je to nama važnija vijest od Šeksa kojeg prima irska kraljica. Kada sam mu rekla da Irska nema kraljice, on je rekao: ‘Dobro, kralja’, na što sam mu uzvratila da nema ni njega’. Tada mi je rekao da je previše uzbuđen te da mu izvlačim riječi iz konteksta i manipuliram», tvrdi S. Mikleušević, koja je, kaže, ostala kod svog stava da se ne može na taj način nitko miješati u uređivačku politiku javne televizije.
»O zahtjevu Hebranga da se tako prekine program doznao sam u četvrtak jer mene nitko nije zvao. Stojim u zaštiti svojih urednika i novinara i smatram da je sve profesionalno odrađeno. Ova reakcija je bila ispod svake razine dopustivosti i apsolutan pritisak na medije», istaknuo je urednik informativnog programa HTV-a Nikola Kristić.

Vezane vijesti

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Članovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika