05.10.2009. / 12:23

Autor: Boris Bilas

Apel Polančecu iz Rijeke: Izdajte obećana jamstva koja će spasiti 3. maj

"Tragična je činjenica da ta ista Vlada nas uvjerava da smo mi jedan od najvažnijih dijelova gospodarstva, ali istovremeno nas guši neispunjavanjem obveza prema nama", izjavio je Krešimir Jerić

Sindikat metalaca Hrvatske i podružnica u brodogradilištu 3. maj pozivaju potpredsjenika Vlade Damira Polančeca da hitno izda obećana jamstva za aktiviranje kredita kojim bi se škver vratio u život.

3. maj, tvrde, više nema novca za proizvodnju i plaće radnicima. Nakon fijaska prvog kruga privatizacije napetost i nesigurnost među radnicima dosegnuli su vrhunac.

Stotinjak radnika samovoljno je otišlo na čekanje ne bi li istodobno radili na crno. Sindikati su tako počeli potpisivati peticiju, uskoro će i prosvjedovati, a najavljuju i štrajk ako ih Polančec ne bude saslušao u roku od osam dana.

"Tragična je činjenica da ta ista Vlada nas uvjerava da smo mi jedan od najvažnijih dijelova gospodarstva, ali istovremeno nas guši neispunjavanjem obveza prema nama", izjavio je Krešimir Jerić, član povjerenstva SMH za 3. maj.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 05.10.09. 13:54

treći maj je izgradio cijelu zapadnu rijeku. jebote bog šta su nam ovi kradezeovci učinili


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika