05.10.2009. / 15:23

Autor: Totalsport

ATP Peking: Čilić pobjedom otvorio nastup

Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač (15. na ATP ljestvici) uspješno je otvorio ATP turnir u Pekingu (tvrda podloga), za kojeg je dobio pozivnicu organizatora...

Marin ČilićMarin ČilićU 1. kolu je Čilić, inače osmi nositelj turnira, pobijedio ruskog tenisača Igora Andrejeva 6-4, 6-4, za jedan sat i 23 minute igre.

U prvom setu je Čilić odmah u otvornom gemu napravio break, te ga je ljubomorno čuvao do kraja te dionice. Nitko od tenisača u prvom setu, a nakon tog prvog gema, nije došao u priliku za oduzimanje suparničkog servisa.

U drugom setu se otvaralo mnogo mogućnosti za oba tenisača, s tim da je Čilić s duplim breakom pobjegao na 3-0. Andrejev je vratio jedan break, ali više od toga nije uspio.

Hrvatski tenisač je prilično dobro držao svoj servis kroz cijeli meč. Osvajao je 72 posto nakon prvog, te 73 posto nakon drugog ubačenog servisa.

U 2. kolu je suparnik Marinu Čilić francuski tenisač Julien Benneteau, inače 35. igrač na ATP ljestvici. Može se reći da Čiliću odgovara igra Francuza jer ga je dobio oba puta na tvrdoj podlozi, kakva je i u Pekingu.

Istina je, nije bilo lako, ali je Čilić slavio na US Openu 2008. godine s 3-2 u setovima, a potom ove godine u Dubaiju 2-1.

ATP Peking, 1. kolo:

Čilić (8) - Andrejev 6-4, 6-4

Kohlschreiber - Karlović 7-6(6), 4-6, 6-1

Vezane vijesti

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

ATP: Čilić skočio na 18. mjesto

Osvajanje naslova na ATP turniru u londonskom Queen's Clubu donijelo je najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću povratak u svjetski Top 20, prvi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika