06.10.2009. / 08:30

Autor: Andrea Belin

Istine i zablude: Kako pun mjesec utječe na naš organizam

Ukoliko se posljednjih dana čudno osjećate, a ne znate zašto, dovoljno je da pogledate u nebo i ukoliko primjetite da mjesec sija punom snagom, otkriti ćete uzrok svih vaših problema

Tijekom punog mjeseca češće su i depresijeTijekom punog mjeseca češće su i depresijePun mjesec izaziva psihičku nestabilnost, pojačanu emotivnost i nesanicu kod osoba koje su i inače tome sklone. Ukoliko imate problema sa srcem, česte glavobolje ili poteškoće s cirkulacijom, dovoljno je da pogledate u nebo i ukoliko primijetite da mjesec sija punom snagom, otkriti ćete uzrok svih vaših problema. Osim toga, vrijeme punog mjeseca idealno je razdoblje za skidanje neželjenih kilograma!

Mjesečeva dijeta

Poslije punog mjeseca počinje faza opadanja kada je pravi trenutak za početak dijete. Stoga je jučerašnji datum bio idealan za početak uklanjanja masnih naslaga. Ova faza mjeseca traje sve do osamnaestog listopada pa smanjite unos kalorija u organizam i kroz nekoliko dana primjetiti ćete rezultate. Tijekom ovog razdoblja smanjuje se apetit pa je proces mršavljenja lakši i jednostavniji. Također se riješite štetnih navika jer organizam ima potrebu osloboditi se toksina. Izbacite kavu i cigarete i osjećati ćete se bolje. Osim toga ovo je savršeno razdoblje za uklanjanje neželjene narančine kore, odnosno celulita.

Porast nervoze

Statistike pokazuju da u danima punog mjeseca raste broj prometnih nesreća, a svađe i fizičko nasilje također su učestaliji. Hormonske promjene u organizmu, koje se manifestiraju povećenom nervozom i naglašenim emotivnim reakcijama, glavni su razlozi takvih pojava. Dakle, tih dana izbjegavajte stresne situacije i pokušajte se što više odmarati.

Organizam kao spužva

Kako mjesec djeluje na mora i oceane, slične reakcije izaziva i u našem organizmu, primjerice skuplja i izbacuje tekućinu. Dok je mjesec u rastućoj fazi organizam skuplja tekućinu, masnoće i energiju, a kada je u fazi opadanja, organizam se oslobađa toksina i ubrzano sagorijeva kalorije.

Napetost

U danima punog mjeseca zdravstveno stanje se pogoršava, naročito na psihičkoj bazi. Koncentracija naglo opada, a povećavaju se simptomi depresije. Ovakve reakcije češće se javljaju kod pripadnica nježnijeg spola.

Još nekoliko savjeta:
1. Ukoliko imate problema s masnom kožom, ovo je idealno razdoblje za uklanjanje akni i prištića
2. Slabi korijen dlačica pa je ovo savršeno vrijeme za depilaciju
3. U fazi punog mjeseca nokti rastu sporije pa izbjegavajte njihovo uređivanje
4. Vrhovi kose pucaju pa se na šišanje odlučite tek poslije 18. listopada

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika