05.10.2009. / 18:04

Autor: Hina

Piloti švedskoga ratnog zrakoplovstva došli na Pleso sa 'gripenima'

Jedan od švedskih pilota satnik Robert Krznarić, inače hrvatskog podrijetla, uputio je hrvatske pilote u svojstva zrakoplova tipa "gripen", a zatim je u dvosjedu letio satnik HRZ-a Kristijan Jagodić

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaPiloti borbenih zrakoplova tipa "gripen" švedskoga ratnog zrakoplovstva posjetili su danas Zapovjedništvo Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) te eskadrilu borbenih zrakoplova 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u sklopu bilateralne vojne suradnje.

Švedski piloti, s dvama borbenim zrakoplovima tipa "gripen", od kojih je jedan dvosjed, izmijenit će iskustva s pilotima i zrakoplovno-tehničkim osobljem u nadzoru zračnog prometa i tehničkom održavanju zrakoplova eskadrila dviju zemalja kako bi se operativna uporaba uskladila s partnerskim zemljama NATO-a.

Jedan od švedskih pilota satnik Robert Krznarić, inače hrvatskog podrijetla, uputio je hrvatske pilote u svojstva zrakoplova tipa "gripen", a zatim je u dvosjedu letio satnik HRZ-a Kristijan Jagodić.

Inače, proizvođač "gripena" švedski koncern SAAB želi tim suvremenim zrakoplovom opremiti HRZ i PZO koji bi zamijenili hrvatske MiG-ove 21 koji su u sastavu našega ratnog zrakoplovstva još od Domovinskog rata.

Vezane vijesti

HRZ ne može zaštititi Sv. Oca u Hrvatskoj

HRZ ne može zaštititi Sv. Oca u Hrvatskoj

Republika Hrvatska već neko vrijeme nema sposobnost nadzora svog zračnog prostora, što znači da se ne ispunjava temeljna ustavna zadaća Hrvatskog… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 06.10.09. 09:05

dobro je sta Stipe odlazi inace bi nas skroz razoruza....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika