Objavljeno u Nacionalu br. 725, 2009-10-06

Autor: Marko Biočina

I DALJE TRAJE BORBA ZA BADEL

Dionice Badela prodaje svojim odvjetnicima

ANTU PERKOVIĆA mali dioničari optužuju da
izravnom pogodbom prodaje dionice tvrtkeANTU PERKOVIĆA mali dioničari optužuju da izravnom pogodbom prodaje dionice tvrtkeProteklih tjedana se između uprave na čelu s predsjednikom Antom Perkovićem i skupine malih dioničara okupljenih oko slovenskog fonda KD Victoria vodi borba za vlasništvo nad Badelom 1862. Skupština dioničara trebala bi se održati 17. listopada, a ona strana koja do tada prikupi podršku vlasnika većine dionica steći će kontrolu nad kompanijom. Mali dioničari sad optužuju predsjednika uprave Antu Perkovića da to pokušava postići manipulirajući novcem i dionicama kompanije, uz pomoć odvjetnika Marijana Ruždjaka i Boženka Loze.

Tvrdi se kako Perković, zlouporabljujući svoje ovlasti, izravnom pogodbom Badelove dionice koje su u posjedu same tvrtke prodaje svojim odvjetnicima. Na taj način Ruždjak i Lozo stekli su oko 10 posto ukupnog broja dionica Badela, a Perkovićevi protivnici sad smatraju kako bi se isto moglo dogoditi i s daljnjih deset posto dionica koje Badel namjerava otkupiti od Kapitalnog fonda. Ugovor o kupnji tih dionica, vrijednih 22,5 milijuna kuna, Perković je u ime Badela sklopio početkom veljače, ali do ugovorenog roka, 27. veljače, nije uspio platiti cijeli iznos. Ipak, on sada vrši pritisak na čelništvo fonda da se posao ipak realizira, a potreban novac navodno je osiguran iz pozajmice koja je dobivena upravo od Perkovićeva odvjetnika Marijana Ruždjaka.

Vezane vijesti

Intimna utopija yu-rock republike

Intimna utopija yu-rock republike

Do konca osamdesetih, u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji je zaista postojala nevidljiva, sedma republika. Nadnacionalna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika