06.10.2009. / 02:07

Autor: Ivica Medo

Osumnjičeni za ubojstvo navijača Sarajeva sam se prijavio policiji

MUP Zapadnohercegovačke županije potvrdio je da se osumnjičeni za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića sam prijavio policiji u Širokom Brijegu, gdje su u nedjelju izbili veliki neredi pred utakmicu Širokog Brijega i Sarajeva i u kojima su uz ubojstvo Puljića još desetine osoba, uključujuči i policajce, teže i lakše ozlijeđeni

Neredi u Širokom Brijegu Neredi u Širokom Brijegu Osumnjičenik nije policajac kako se ranije nagađalo. Policija Zapadnohercegovačke županije osumnjičila je Olivera Knezovića (1974.) za ubojstvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića tijekom nereda u Širokom Brijegu, a kako je prenio HRT Knezović se sam prijavio policiji te je navodno izjavio da je pucao u Puljića u samoobrani.

Obdukcijom je potvrđeno da je Puljić jučer ubijen iz vatrenog oružja, odnosno da ga je metak pogodio u predjelu desnog uha, prenose federalni mediji BiH.

Više stotina građana Sarajeva i navijača Sarajeva' sinoć oko ponoći okupilo se povodom ubojstva Puljića, zahtijevajući hitno procesuiranje odgovornih za tragediju, ali i veću sigurnost navijača i gledatelja na sportskim događajima.

Navijači Sarajeva i Željezničara, koji su još okupljeni u centru Sarajeva, traže od nadležnih informacije o svojim prijateljima koji su ostali zadržani u Širokom Brijegu, prenosi Fena.

Prisutnima se ranije obratio potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, koji se potom uputio u Mostar da obiđe ozlijeđene i u Široki Brijeg da razgovara sa Zvonkom Jurišićem, premijerom Zapadnohercegovačke županije.

Nakon razgovora s predstavnicima Vlade Zapadnohercegovačke županije potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo kazao je kako se sve mora učiniti da se tenzije smire.

"Prvo, otkriti ubojicu, drugo riješiti korištenje vatrenog oružja i treće utvrditi je li bilo nedopuštenih radnji od strane službenih osoba", izjavio je Kebo, a prenio Bljesak.info

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zvonko Jurišić pozvao je sve koji imaju snimljeni video materijal i fotografije da ih dostave nadležnim tijelima

"Ulice u Sarajevu nećemo odblokirati dok se ubojica ne pronađe i dok se privedeni navijači, koje je nasumice privodila policija, ne vrate u Sarajevo", kazao je u Širokom Brijegu predstavnik navijača Sarajeva Muhamed Grbo.

Sudionici sastanka obišli su privedene navijače te su razgovarali s tužiteljicom Vesnom Ćavar.

Njihovo ispitivanje večeras još traje te tužiteljica nije mogla reći hoćeli navijači biti zadržani u pritvoru ili pušteni kućama.

Dopredsjednik Federacije Mirsad Kebo kazao je kako posjet pritvorenima ne znači sumnju u nadležna policijska i pravosudna tijela niti bilo kakav pritisak na njihov rad.

I Kebo i Jurišić dali su punu podršku radu MUP-a i Tužiteljstva. Najavili su i pokretanje inicijative za donošenje federalnog Zakona o navijačima.

Prosvjedi su nastavljeni i danas diljem BiH.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika