06.10.2009. / 08:01

Autor: Martina Čizmić

Konačni odlazak: Sanader pere ruke od barba Luke

Vjeran svome obećanju da se povlači iz političkog života, nije komentirao afere koje su s njegovim odlaskom počele izlaziti na površinu

Ivo SanaderIvo SanaderOtkako je bivši premijer Ivo Sanader iznenada napustio svoju dužnost i povukao se s mjesta predsjednika HDZ-a, u javnosti se pojavio tek nekoliko puta.

Prvo je plovio na jahti po Jadranu, uzimajući tako prvi dulji godišnji odmor u šest godina, a potom je bio prisilno na odmoru dok se liječio od upale pluća u bolnici.

Ono malo što se pojavljivao u javnosti bilo je na kulturnim priredbama, nevezanima uz politiku.

Vjeran svome obećanju da se povlači iz političkog života, nije komentirao afere koje su s njegovim odlaskom počele izlaziti na površinu.

No, nakon što su se pojavile glasine da iza trzavica unutar stranke stoji i bivši premijer, čini se kako je Sanader još jednom morao ponoviti svoju odluku.

Kako piše Večernji list, Sanader je ponovio kako se više neće baviti politikom u Hrvatskoj. Barem ne u neko skorije vrijeme. Ali nije isključio mogućnost svog eventualnog povratka na političku scenu u budućnosti.

Svojim je bliskim prijateljima Sanader rekao kako se ne želi miješati u unutarnja pitanja HDZ-a i Vlade, što bi se moglo protumačiti i kao da pere ruke od Luke Bebića, koji je slovio kao njegova produljena ruka sada kada više nije na čelu stranke.

Možda bi se upravo u ovoj rečenici mogao naći pravi razlog za ublažavanje Bebićeve retorike prema premijerki Jadranki Kosor, nakon njihovog obračuna na sjednici Predsjedništva stranke. Jer Bebić je nakon dva dana izigravanja žrtve, odjednom promijenio ploču. Nagađa se, upravo zbog nedostatka Sanaderove podrške.

A bivšem je premijeru, kažu njegovi prijatelji, želja probiti se na međunarodnoj sceni gdje bi svojim utjecajem mogao aktivno pomagati Hrvatskoj.

Premijerka Kosor o cijelom 'slučaju Sanader' ne želi reći ni riječi, a suzdržava se i od bilo kakvih komentara sukoba u stranci i Vladi. Očito je da ju trenutno muče neki drugi, veći i važniji problemi.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 06.10.09. 08:48

bravo Ivo pa tko ce radit sa lopovima ,starim otrcanim komunjarama ,udbasima,kosovcima,nadam se da si zelio sve najbolje svome narodu,ali ponekad je tesko protiv mafije,mnogo srece na novoj funkciji,a vecina ce prekasno shvatiti da si radio dobro,,,,,


registracija
7/6/07

IvanVrhovljan, 07.10.09. 11:07

Za sve je Sanader znao, dao je ostavku da bi Jadranka provela ono što je trebao on učiniti, i da bi tako HDZ- neokrnjen aferama, koje su njaprije skrivali, zadovoljio europska očekivanja i sa podosta izbacivanja starih HDZ-ovaca kojih se riješio sa bitno promijenjenom vladom - i dalje bez izbora zadržao VLAST i to čak sa aureolom sveca koji čisti i vlastite redove od korupcije. Tako će Rončević ići na Uskokov "tretman", a ne i Sanader u ime kojega je Rončević radio. Ne može "tovar62" u ime Sanadera nazivati njegovog prijatelja, L. Bebića, komunjarom, a ne i Sanadera koji ga je podržavao dok je mogao. Neki očito ne mogu iskočiti iz sheme "crni" -u inerpretaciji "tovara "pocrvenjeni"- i "bijeli". Finese modernoga lopovluka već su odavno izbrisale te sheme razumijevanje odnosa vlasti i korupcije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika