06.10.2009. / 13:01

Autor: Andrea Belin

Kako prirodno ubrzati metabolizam i mršavjeti bez gladovanja

Ne morate gladovati, biti na iscrpljujućoj dijeti niti brojati svaki zalogaj kako biste izgubili višak kilograma. Dovoljno je samo malo promijeniti prehrambene navike

Najzdravije je jesti voće i povrćeNajzdravije je jesti voće i povrćeSvakodnevna fizička aktivnost bez nekih preinaka u prehrani ne jamči da ćete se zauvijek riješiti masnih naslaga, ali to istovremeno ne znači da se morate izgladnjivati. Ukoliko želite smršaviti morate samo ubrzati metabolizam, a da bi uspjeli u tome, obratite pažnju na sastojke određenih namirnica koje i dalje možete konzumirati u istim količinama!

Skidajte masne naslage za doručak
Zna se da ukoliko želite smršaviti ne smijete preskakati doručak. Bilo bi dobro da doručkujete prvih sat vremena nakon buđenja. Kombinirajte namirnice koje obiluju proteinima i ugljikohidratima, primjerice nekoliko zrnaca zobenih pahuljica i pola šalice mlijeka biti će sasvim dovoljno. Uz to možete pojesti i jednu bananu.

Smršavite uz mliječne proizvode
Neka istraživanja pokazala su da se osobe koje redovito konzumiraju mliječne proizvode, brže rješavaju masnih naslaga, a istovremeno povećavaju mišićnu masu. Kalcij je jedan od glavnih sastojaka mliječnih proizvoda koji ubrzava proces sagorijevanja masti, međutim valja zapamtit da iste reakcije ne izaziva kalcij iz nekih drugih namirnica.

Uništite masti mastima
Omega 3 masne kiseline ubrzavaju metabolizam na isti način kao i proteini. Ukoliko u svakodnevnu prehranu uvrstite ribu i riblje proizvode koji obiluju ovim kiselinama, tjedno ćete skinuti najmanje jedan kilogram. Ulje od lana također je bogato omega 3 kiselinama.

Ubrzajte metabolizam proteinima
Nutricionisti tvrde da će se, ukoliko ne konzumiramo namirnice bogate proteinima, naš metabolizam usporiti. Ako se zauvijek želite riješiti masnih naslaga, za svaki obrok pojedite najmanje četrdeset do šezdeset grama proteina. Inače, zdravi izvori proteina su mahunarke, jaja i riba. Uz to potrebno je jesti puno voća i povrća.

Vezane vijesti

Kako se pripremiti za dijetu

Kako se pripremiti za dijetu

Najlakše je samo reći da ćete početi od ponedjeljka, a najteže je odrediti kojeg ponedjeljka. Odluka o odlasku na dijetu nikad nije lagana. Postoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika