06.10.2009. / 13:55

Autor: Hina

Radnici Salonita zauzeli zgradu Splitsko-dalmatinske županije

"U Županiji nas drže kao taoce, a sasvim je dovoljno da njihovi sindikalni predstavnici razgovaraju s nama i da se dogovori sve potrebno. Dok traje ovakva situacija nema razgovora", rekao je Sanader

Nakon štrajka glađu, radnici Slaonita ovoga su puta blokirali županijsku zgraduNakon štrajka glađu, radnici Slaonita ovoga su puta blokirali županijsku zgraduRadnici Salonita, nezadovoljni potpisanim ugovorom između Fonda za zaštitu okoliša i tvrtkom Sirovina odlagalište iz Zadra, zauzeli su jutros zgradu Splitsko-dalmatinske županije, te traže da s njima razgovara župan Ante Sanader.

Radnici su se na to odlučili nakon što su doznali da će u ugovoru o sanaciji tvornice Salonit u Mravinačkoj kavi umjesto za svih 138 radnika biti posla tek za njih 97.

Povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Jozo Marić izjavio je novinarima da radnici neće odustati od borbe za posao svojih 40 kolega.

"Ili ćemo raditi svi ili nitko, a ovim putem pozivamo gradonačelnike Splita, Solina i Kaštela da krenu put Zagreba i tamo se izbore za radnike svojih gradova i mjesta", zaključio je Marić.

Župan Ante Sanader nije odbio mogućnost razgovora sa Zagrebom za ostanak svih radnika na poslu, no nimalo mu se nije svidio postupak radnika Salonita.

"U Županiji nas drže kao taoce, a sasvim je dovoljno da njihovi sindikalni predstavnici razgovaraju s nama i da se dogovori sve potrebno. Dok traje ovakva situacija nema razgovora", rekao je Sanader.

U zgradi županije Splitsko-dalmatinske nalazi se šezdesetak radnika Salonita, očito spremnih tamo i prespavati.

Vezane vijesti

Kooptirali Sanadera u Predsjedništvo HDZ-a

Kooptirali Sanadera u Predsjedništvo HDZ-a

Tomislav Karamarko održao je prvu sjednicu Predsjedništva HDZ-a otkako je izabran na mjesto predsjednika stranke. Zanimljivo je kako je na sjednici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika