06.10.2009. / 17:52

Autor: Hina

Prekinut prosvjed u Širokom Brijegu

Prosvjed je prekinut nakon susreta prosvjednika s predstavnicima Zapadnohercegovačke županije kojima je upućen zahtjev da se provede istraga

Foto: PixsellFoto: PixsellProsvjed više tisuća građana Širokog Brijega, organiziran zbog izgreda što su se u nedjelju dogodili u tome gradu, prekinut je u utorak iza podneva.

Prosvjed je prekinut nakon susreta prosvjednika s predstavnicima Zapadnohercegovačke županije kojima je upućen zahtjev da se provede istraga.

Prosvjednici tvrde da su navijači Nogometnog kluba "Sarajevo" počeli izgrede, ali da se ta činjenica nastoji krivotvoriti.

Prosvjednici, među kojima su građani Širokog Brijega i navijači Nogometnog kluba "Zrinjski", traže od županijskih vlasti da se provede temeljita istraga kako bi se odbacile optužbe da su domaći navijači i građani Širokog Brijega izazvali izgred.

U zajedničkom propćenju županijskih dužnosnika i predstavnika građana navedeno je kako je iz videozapisa vidljivo da su "razulareni navijači Sarajeva 'Horde zla' nakon izlaska iz autobusa počeli razbijati okolne obiteljske kuće te napadati civile i službene osobe u osiguranju".

Dogovoreno je da predsjednik županijske vlade i načelnik Širokog Brijega zatraže sastanak s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom kako bi se rasvijetlili najnoviji izgredi.

U zajedničkom priopćenju županijske vlasti i građani Širokog Brijega izrazili su razočaranje izvješćima medija iz Sarajeva, ocijenivši da su njihova izvješća nekorektna i neistinita.

Prosvjednici su najavili da će organizirati nov skup u četvrtak u Širokom Brijegu ako se ne ispune njihovi zahtjevi.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
27/9/09

crocop97, 06.10.09. 23:10

Zabraniti nogomet? hm... glupost!Mislite da danas u recimo Engleskoj,van nogometnih stadiona nema tuče huligana??Ili mislite da se ovakve stvari ne bi mogle dogoditi na recimo, košarkaškom susretu ili rukometnom u BiH? Nije problem u sportu, problem je puno, puno dublji na ovim prostorima. Mi možemo zatvarati oči ,a pojedinci mogu "priželjkivati" neko novo bratstvo-jedinstvo, no povijesno iskustvo je pokazalo što takvo umjetno "sraštanje" može proizvesti! Sjetite se utakmice Dinamo-C.Zvezda 1990.g. Tribina je samo manifest stanja društva. Ako otvorite oči i budete realni -onda možete shvatiti - Bosna i Hercegovina je imaginacija pojedinih političkih krugova.I podmetnuto kukavičje jaje.Kao i Kosovo.U realnosti,postoje tri države na tom prostoru - tzv. R.Srpska -de facto - država u državi;
Prostor Hercegovine - potpuno i stoljećima okrenut (otrgnut) matici Hrvatskoj i tzv. Federacija ,koja postoji u realnosti u enklavama gdje su Muslimani većina ,a Hrvati manjina - na duge staze i bez patronata stranaca - neodrživo. BiH nije Švicarska ni Belgija u smislu neke ujedinjene federacije.Niti će ikada biti. Pogledajte zadnje izjave npr. P.Galbright-a, bivšeg apostola američke politike na ovim prostorima i njegovog viđenja potrebe "revizije" Daytonskog sporazuma i bit će vam jasno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika