06.10.2009. / 18:32

Autor: Hina

Radnici Salonita nakon dobivenih jamstava napustili županijsku zgradu

Glede mirovina do kraja ove godine će se, kako se očekuje, donijeti paket zakona kojima će veći dio radnika "Salonita" biti umirovljen s odštetom za azbestozu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaRadnici "Salonita" napustili su popodne zgradu Splitsko-dalmatinske županije pošto su, kako se doznaje od povjerenika Hrvatske udruge sindikata (HUS) za Dalmaciju Joze Marića, dobili vladino jamstvo da će riješiti pitanje svih 138 radnika te tvornice.

Da je taj problem riješen, potvrdila je danas u Rijeci i predsjednica vlade Jadranka Kosor.

Kako je rekao Marić, po tom jamstvu 97 radnika će preko zadarske tvrtke Odlagalište sirovina primati plaću, a drugi dio, odnosno 41 radnik, dobivat će punu plaću preko Zavoda za zapošljavanje.

Glede mirovina do kraja ove godine će se, kako se očekuje, donijeti paket zakona kojima će veći dio radnika "Salonita" biti umirovljen s odštetom za azbestozu.

Radnici su jutros, nezadovoljni potpisanim ugovorom između Fonda za zaštitu okoliša i zadarske tvrtke Odlagalište sirovina zauzeli županijsku zgradu tražeći da s njima razgovara župan Ante Sanader. Na taj su se čin odlučili pošto su doznali da će po ugovoru o sanaciji "Salonita" u Mravinačkoj kavi umjesto 138 radnika biti posla tek za 97.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor danas je u Rijeci, nakon otvorenja pomorsko-putničkog terminala, komentirajući stanje u "Salonitu", rekla da je obaviještena kako je to pitanje riješeno.

Moj potpis ostaje i učinit ćemo sve da se to pitanje posve riješi, dodala je premijerka.

Izrazila je žaljenje što neki koji su bili u tom procesu neprekidno pokušavaju stvari vratiti na početak. Pritom je naglasila da ne misli na radnike.

Vezane vijesti

MINGORP: zakonom uređeno obeštećenje radnika Salonita

MINGORP: zakonom uređeno obeštećenje radnika Salonita

Zakonom o obeštećenju radnika trgovačkog društva "Salonit d.d." u stečaju Vranjic uređeno je obeštećenje radnika tog društva koje je nastupilo zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika