07.10.2009. / 07:23

Autor: Hina

Tenzije u BiH: Nogometni savez odbio prekinuti ligu

"Ukoliko bi se ukinula Premijer liga BiH automatski bi se ukinuo Savez i sve reprezentativne selekcije, što možda nekome i odgovara, ali sigurno ne odgovara stotinama tisuća nogometaša i njihovim obiteljima", navodi se u priopćenju

Foto: PixsellFoto: PixsellNogometni savez BiH (NS BiH) u utorak je odbacio mogućnost prekidanja nogometnog natjecanja nakon tragičnog sukoba u Širokom Brijegu u kojem je jedna osoba smrtno stradala, više ozlijeđeno te pričinjena golema materijalna šteta, objavila je državna televizija.

Iz NS BiH su naveli kako bi prekidom natjecanja u Premijer nogometnoj ligi, BiH trpjela brojne negativne posljedice.

"Ukoliko bi se ukinula Premijer liga BiH automatski bi se ukinuo Savez i sve reprezentativne selekcije, što možda nekome i odgovara, ali sigurno ne odgovara stotinama tisuća nogometaša i njihovim obiteljima", navodi se u priopćenju.

Dodaje se da nije prihvatljiva niti odgoda natjecanja jer je kalendar natjecanja usklađen sa UEFA-om 'što znači da ne bismo mogli pravovremeno prijaviti naše klubove za europska natjecanja, a bez toga nema smisla odigravanje i domaćeg natjecanja'.

"Svi oni koji to predlažu (prekidanje natjecanja) žele skriti svoju odgovornost što nisu izvršili utjecaj da se donese zakon o sprječavanju nereda i što se na kvalitetan način ne implementira Zakon o sportu Bosne i Hercegovine", navodi se u Priopćenju Nogometnog saveza BiH.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika