07.10.2009. / 09:32

Autor: Martina Čizmić

Nakon Hotmaila, otkriven napad na korisnike Gmaila, Yahooa i AOL-a

I korisnici drugih mail servisa našli su se na udaru hakera koji pokušavaju doći do njihovih osobnih podataka

Ni korisnici Gmaila nisu imuni na 'phishing'Ni korisnici Gmaila nisu imuni na 'phishing'Nakon što je Microsoft i službeno potvrdio da su hakeri 'phishing shemom' došli do tisuća korisničkih imena i lozinki korisnika njihovog e-mail servisa Hotmaila, isto se ponovilo i sa drugim providerima.

Google je potvrdio kako su njegovim korisnicima također slane poruke sa linkovima na lažne internetske stranice na kojima ih se poziva da ostave svoje osobne podakte poput bankovnih računa ili lozinki.

Poručili su da su poduzeli sve potrebne mjere za promjenu lozinki ugroženih korisnika te dodali kako 'napad' nije usmjeren na Gmail, već na njegove korisnike.

Još uvijek nije poznato radi li se o istim hakerima koji su objavili popis korisničkih imena i lozinki korisnika Hotmaila, ali su, iz predostrožnosti, svi provideri upozorili svoje korisnike da ne otvaraju mailove nepoznatih pošiljatelja niti ostavljaju osobne podatke na ne provjerenim stranicama.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika