07.10.2009. / 10:19

Autor: Hina

British Airways najavio ukidanje 1.700 radnih mjesta

U zrakoplovima British Airwaysa zaposleno je 14 tisuća ljudi, kojima će se sada zamrznuti plaće

British Airways bori se sa velikim gubicimaBritish Airways bori se sa velikim gubicimaBritanski zrakoplovni prijevoznik British Airways najavio je da će ukinuti 1.700 radnih mjesta i zamrznuti plaće u najnovijem pokušaju da skreše gubitke zbog pada aktivnosti u svjetskom gospodarstvu.

Smanjenjem će se ukupni broj zaposlenih u zrakoplovima smanjiti sa 14.000 na 12.300, priopćila je kompanija, istaknuvši da će taj potez više zahvatiti upravitelje posada u zrakoplovima nego samu posadu.

"Promjene će se početi primjenjivati krajem studenoga. Njima se neće smanjiti broj zaposlenih u zrakoplovima", navodi se u priopćenju.

British Airways "trenutno ne posluje profitabilno i očekujemo da ćemo zabilježiti značajan gubitak drugu godinu zaredom, što je prvi takav slučaj u našoj povijesti", dodaju u BA.

"Prihodi su pali te moramo smanjiti troškove kako bismo obnovili profitabilnost. Tisuće zaposlenih u kompaniji već su pridonijele programu smanjenja troškova".

"Pregovaramo sa sindikatima posada u zrakoplovima od početka godine ali smo postigli tek skroman napredak oko njihova mogućeg doprinosa", dodala je kompanija.

Vezane vijesti

Radnicima Kraljevice otkaz i prijenos potraživanja na državu

Radnicima Kraljevice otkaz i prijenos potraživanja na državu

Radnici Brodogradilišta Kraljevica, njih oko 460, danas potpisuju Ugovor o otkupu i prijenosu dospjelih potraživanja između radnika i države, odnosno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika