07.10.2009. / 13:51

Autor: Hina

Bruto dobit ACI-a u prvih osam mjeseci 29,3 milijuna kuna

Prihod od godišnjeg veza do 31. kolovoza iznosio je 55,4 milijuna kuna pri čemu su financijski prihodi porasli 10 posto

ACI očekuje povećanje prihoda i do kraja godineACI očekuje povećanje prihoda i do kraja godineUkupni prihod lanca marina Adriatic Croatia International Club (ACI) u prvih osam mjeseci iznosio je 122 milijuna kuna, što je 6 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a dobit prije oporezivanja od 29,3 milijuna kuna bila je 22 posto viša nego u prvih osam mjeseci prošle godine, priopćeno je iz ACI-a.

Od poslovnih aktivnosti ACI je prihodovao 120 milijuna kuna i povećao ih za 5 posto prema prvih osam mjeseci prošle godine.

Prihod od godišnjeg veza do 31. kolovoza iznosio je 55,4 milijuna kuna pri čemu su financijski prihodi porasli 10 posto.

Na godišnjem vezu u marinama ACI-a registrirano je 3.664 plovila, što je u odnosu na proteklu godinu 2 posto manje.

Smanjenje broja plovila na godišnjem vezu u ACI-u tumače promjenom strukture plovila. Naime, obnovom ugovora vlasnici plovila u većini slučajeva dovoze novo, veće plovilo, koje zauzima veći prostor. Tako se kapacitet marina smanjuje, no prihod se povećava.

U tranzitu je do kraja kolovoza u marinama ACI-a ostvaren 5 posto veći prihod odnosno 38,7 milijuna kuna prihoda unatoč planiranom smanjenju tranzita od 10 posto.

Do kraja godine ACI očekuje da će prihodi po osnovi svih kategorija veza biti 3 posto veći u odnosu na proteklu godinu.

U odnosu na proteklu godinu, ACI bilježi sve veći broj plovila koja pripadaju kategoriji mega jahti, tj. plovila dužine veće od 25 metara. Tijekom ovogodišnje sezone u marine ACI-a samo putem jedne agencije uplovilo je 118 mega jahti.

Na godišnjem vezu registrirano je najviše plovila pod hrvatskom zastavom (30 posto). Slijede plovila pod njemačkom (19 posto), austrijskom (17 posto) i talijanskom zastavom (7 posto). Među hrvatskim plovilima su i sva plovila koja se bave čarterom.

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika