07.10.2009. / 16:11

Autor: Hina

Četnički vojvoda osuđen zbog prijetnji Žarku Koraću i Milošu Vasiću

Potkraj srpnja Vučinić je tjedniku "Vreme" poslao brzojav i pismo, u kojima izražava sućut u povodu "Vasićeve smrti", a potom se hvali da je pridonio ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića

Siniša Vučinić (Foto: danas.org)Siniša Vučinić (Foto: danas.org)Pred općinskim sudom u Beogradu samozvani četnički vojvoda Siniša Vučinić u srijedu je osuđen na šest mjeseci uvjetne kazne zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, zbog prijetnja srbijanskom parlamentarnom zastupniku i čelniku Socijaldemokratske unije Žarku Koraću i novinaru Milošu Vasiću.

Presuda je donesena na temelju optužnice državnog odvjetništva zbog ugrožavanja sigurnosti Koraća i Vasića.

Sud je uzeo u obzir to što je Vučinić obiteljski čovjek i što je do sada samo jednom osuđivan, javljaju beogradski elektronički mediji.

U reakciji na presudu Korać je odluku suda ocijenio "skandaloznom" te izrazio nadu da će odvjetništvo zbog toga uložiti žalbu.

Vučinić, kontroverzni srbijanski državljanin podrijetlom iz Trebinja, koji je, po navodima medija, član Srpske radikalne stranke i predsjednik na srbijanskoj sceni potpuno minornog Srpskog pokreta socijalista, uz to i samozvani četnički vojvoda, izazvao je pozornost javnosti nedavnom najavom o osnivanju srpskoga četničkog pokreta Republike Srpske.

Potkraj srpnja Vučinić je tjedniku "Vreme" poslao brzojav i pismo, u kojima izražava sućut u povodu "Vasićeve smrti", a potom se hvali da je pridonio ubojstvu srbijanskog premijera Zorana Đinđića. Također navodi kako će nastojati da i "Vasić i Korać uskoro budu u društvu svojeg miljenika Zorana Đinđića".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika