07.10.2009. / 16:31

Autor: Hina

Ruske porezne vlasti pretresle urede Strabaga zbog sumnje u poreznu utaju

Ortenberg je po navodima Kommersanta izjavio da akcija poreznih vlasti nije izravno uperena protiv Strabaga već protiv nekoliko podizvođača

Sjedište Strabaga u Rusiji pretražuje financijska policijaSjedište Strabaga u Rusiji pretražuje financijska policijaRuske porezne vlasti pretresle su moskovske urede austrijske građevinske tvrtke Strabag zbog sumnje u poreznu utaju povezanu s dvama građevinskim projektima, piše u srijedu ruski poslovni list Kommersant.

Taj list nadalje navodi kako postoje sumnje da je Strabag izbjegao plaćanje poreza u visini 108 milijuna rubalja (3,6 milijuna dolara), koristeći fiktivne kompanije u knjiženju transakcija vezanih uz dva velika građevinska projekta. Riječ je o izgradnji hotela Moskva i kompleksa luksuznih stanova u razdoblju od 2004. do 2006.

Čelnik Strabaga u Rusiji Aleksandar Ortenberg potvrdio je pretres četiri tvrtkina ureda u Moskvi i zapljenu dokumenata s preslikama ugovora s podizvođačima.

Ortenberg je po navodima Kommersanta izjavio da akcija poreznih vlasti nije izravno uperena protiv Strabaga već protiv nekoliko podizvođača.

List pak navodi da porezne vlasti u Rusiji vjeruju da podizvođači postoje tek na papiru i da su osnovani samo kako bi umanjili porezne obveze austrijske kompanije. Pretresu ureda prethodio je početni postupak revizije poreza.

S približno 75.000 zaposlenih Strabag je jedna od vodećih građevinskih kompanija u Europi a u Rusiji u knjigama trenutno bilježi narudžbe procijenjene u vrijednosti tri milijarde eura.

Vezane vijesti

Utaja poreza u Grčkoj je 'nacionalni sport'

Utaja poreza u Grčkoj je 'nacionalni sport'

"Pomozite sami sebima i napokon plaćajte poreze!" Ili drugim riječima, Grci samo moraju pošteno plaćati poreze i kriza je prevladana. Tom primjedbom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika