07.10.2009. / 17:04

Autor: Totalsport

Larsson opet u švedskoj reprezentaciji

Izbornik švedske nogometne reprezentacije Lars Lagerback uvrstio je 38-godišnjeg napadača Hernika Larssona na popis za posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, protiv Danske i Albanije...

Henrik LarssonHenrik LarssonTako se Larsson još jednom vraća u reprezentaciju, iako su početkom kolovoza u nekim švedskim medijima postojale špekulacije da je ovaj veteran, napadač švedskog kluba Helsingborga, definitivno odlučio završiti karijeru nakon što je slomio čašicu koljena. No, Larsson se oporavio od ozljede, te će biti dio ekipe koja će u posljednje dvije utakmice, protiv Danske u Kopenhagenu, te protiv Albanije četiri dana kasnije u Stockholmu, pokušati izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Larsson je je u karijeri nastupao za šest klubova, Högaborg, Helsingborg, Feyenord, Celtic, Barcelonu, kratko i Manchester United na posudbi, pa opet za Helsingborg. Najveći je trag ostavio u Celticu, čiji je član bio od 1997. do 2004. godine, a najveći od 16 trofeja koje je osvojio u klupskom nogometu svakako je Liga prvaka s Barcelonom u sezoni 2005/06.

Pred Šveđanima su dvije iznimno važne utakmice u skupini 1. Švedska je trenutno druga u skupini s tri boda manje od vodeće Danske, te dva boda više u odnosu na Portugal i Mađarsku. Lagerback je na svoj popis uvrstio Markusa Rosenberga, Viktora Elma i Daniela Anderssona, koji su se oporavili od ozljeda. No, izostat će Boltonov napadač Johan Elmander zbog ozljede bedrenog mišića.

- Ja igram za Barcelonu, a Danska nije Barcelona – poručio je uoči skandinavskog derbija najbolji švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović.

Evo i kompletnog popisa švedskih reprezentativaca za utakmice protiv Danske i Albanije:

Švedska za susret s Danskom:

vratari: Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Eddie Gustafsson (Salzburg)

braniči: Andreas Granqvist (Groningen), Petter Hansson (Rennes), Mikael Lustig (Rosenborg), Daniel Majstorović (AEK Athens), Olof Mellberg (Olympiakos), Mikael Nilsson (Brondby), Behrang Safari (Basel), Oscar Wendt (FC Copenhagen)

vezni igrači: Rasmus Elm (Kalmar), Samuel Holmen (Brondby), Kim Källstrom (Lyon), Sebastian Larsson (Birmingham), Anders Svensson (Elfsborg), Dušan Đurić (FC Zürich), Daniel Andersson (Malmo), Viktor Elm (Heerenveen)

napadači: Zlatan Ibrahimović (Barcelona), Marcus Berg (Hamburger SV), Markus Rosenberg (Werder Bremen), Henrik Larsson (Helsingborg)

Vezane vijesti

Ibrahimović: Željeli smo pobjedu za naše sjajne navijače

Ibrahimović: Željeli smo pobjedu za naše sjajne navijače

Partijama na Europskom prvenstvu, Zlatan Ibrahimović je još jednom potvrdio golemu igračku veličinu. Sve tri utakmice u skupini odigrao je Milanov… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika