07.10.2009. / 17:55

Autor: Totalsport

Džeko: Pored Šimunića nisam mogao doći u šansu

Edin Džeko, napadač njemačkog prvaka Wolfsburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine, nahvalio je hrvatskog reprezentativnog braniča Josipa Šimunića u razgovoru za sarajevski Dnevni avaz...

Edin DžekoEdin Džeko- Najoštriji obrambeni igrač u Bundesligi je naš Costa. Na treningu uvijek ide do maksimuma. Ne boji se nikoga. Najbolji obrambeni tandem u Bundesligi čine Mertesacker i Naldo iz Werdera. Odličan je i Šimunić. Najgore je bilo kada je igrao za Herthu, jer nisam mogao doći u šansu. Ogromno je pojačanje za Hoffenheim – kaže Džeko.

Na upit o ostalim braničima protiv kojih je igrao u karijeri, te s kojima mu je bilo najteže, odgovara:

- Kaladze i Vidić su mi stalno bili za petama. Uvijek su bili za mnom. Nevjerojatno je koliko Vidić i Rio Ferdinand u Manchester Unitedu komuniciraju. Imaju odličnu suradnju, radi se doista o odličnim srednjim braničima.

Džeko se sa suigračima iz BiH reprezentacije sprema za ključne dvoboje u petoj kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo, subotnje gostovanje u Tallinu kod Estonije, te dvoboj protiv Španjolske 14. listopada u Zenici. Bosna i Hercegovina pobjedom protiv Estonije, koju je na svom terenu svladala sa 7-0, osigurala bi drugo mjesto u skupini i plasman u dodatne kvalifikacije.

- Cilj protiv Estonije je jasan – pobjeda. Bolji smo, ali moramo to na terenu i potvrditi. Oni će sigurno imati motiv da nam uzvrate za onih 7-0 iz Zenice, neće nam biti lako. No, ako pokažemo najbolje izdanje, sigurno pobjeđujemo – najavljuje Džeko.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika