08.10.2009. / 12:59

Autor: Totalsport

Ševčenko: Nemam se ja što dokazivati Englezima

Svojevremeno je ukrajinski napadač Andrij Ševčenko bio najbolji europski nogometaš i velika uzdanica londonskoga Premierligaša Chelseaja...

Andrij ŠevčenkoAndrij ŠevčenkoDanas je daleko od toga da se vrati na europski tron, a kvalificira ga se i kao veliki promašaj londonskoga kluba.

Chelsea je 2006. godine kupio ukrajinskog napadača od Milana, a transfer je iznosio velikih 46 milijuna eura. Ševčenko se nikada nije nametnuo u Londonu, te je u tri godine igranja za klub sa Stamford Bridgea, trenutačni napadač kijevskog Dinama, postigao samo devet pogodaka.

- Ozljede su glavni razlog zbog čega se moja karijera u Engleskoj smatra neuspješnom. Navijači Chelseaja zapravo nikada nisu vidjeli pravoga Ševčenka. Engleski je nogomet fizički zahtjevniji od talijanskoga. Povratkom u Dinamo uvjerit ću ljude da je karijera još uvijek preda mnom, moram zaboraviti vrijeme neigranja u Chelseaju - priča ponajbolji ukrajinski nogometaš svih vremena.

U Minsku će 10. listopada Ševčenko ponovno imati priliku odmjeriti snage s engleskim nogometašima. Ovaj puta u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo kojem je sljedeće godine domaćin Južnoafrička Republika. Hoće li Ukrajinci u tom susretu biti uspješni ili ne tek će se vidjeti, no Ševčenko tvrdi da se on baš ništa ne mora dokazivati suparnicima u subotu.

- Moje je ime u povijesnim knjigama europskog nogometa i nemam što dokazivati. Ne tražim osvetu za ono što mi se dogodilo u Chelsaju jer niti ne mislim da je to uništilo moju karijeru. Bit će zanimljivo zaigrati protiv bivših suigrača, Johna Terryja, Ashleyja Colea i ostalih, no na terenu nemam što za pokazati osim svoje dobre igre kako bih pomogao Ukrajini da slavi u tom susretu.

- Za cijelu je Ukrajinu taj susret od ogromne važnosti. Još se uvijek borimo za odlazak na SP, a da bismo se ondje i našli morat ćemo pobijediti Engleze. Svjesni smo težine zadatka kao i onoga što nam pobjeda donosi. Ne tražim osvetu protiv Engleza, tek dobar rezultat jer je to jedino važno u ovom susretu.

- Igramo utakmicu na pred svojim navijačima što nam nudi malu prednost. Važno je znati da protiv reprezentacija koje su snažne poput Engleske to i ne znači previše jer njihova je kvaliteta tolika da su sposobni doći do pobjede bilo gdje.

- Bit će usredotočeni na ovaj susret, pogotovo pod paskom Fabija Capella, koji zahtjeva profesionalizam do posljednjeg trenutka. Mi možemo do pobjede, samo za nju ćemo morati pokazati mnogo više nego u prethodnim utakmicama. Ne podignemo li razinu naše igre, bit će jako teško upisati tri boda - zaključio je Ševčenko.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika