09.10.2009. / 10:35

Autor: Boris Bilas

Berlusconi se za obračun s oporbom koristio ruskom tajnom službom

U cijeloj toj priči oko Berlusconija, ponovno se pokazalo kako u Italiji ne postoji prava oporba aktualnom premijeru, jer su stranke ljevice ostale više iznenađene ovakvim razvojem događaja od samog Silvija Berlusconija

Dobri prijatelji - Vladimir Putin i Slivio BerlusconiDobri prijatelji - Vladimir Putin i Slivio BerlusconiU nizu optužbi na račun talijanskog premijera koje sežu od onih za korupciju pa sve do onih za druženje i plaćanja usluga escort damama, najnoviji skandal izazvao je članak u listu Corriere della Serra. Naime, taj je dnevni list objavio kako je Berlusconi pripremao neku vrst "anti nacionalnog udara" za koji se odlučio obratiti stranim tajnim službama.

Kako je Berlusconi u posljednje vrijeme jedan od rijetkih čelnika koji se uspio zbližiti s ruskim premijerom Vladimirom Putinom, pretpostavlja se da bi mu u "križarskom ratu protiv domaćih izdajnika", mogli pomagati pripadnici ruske tajne službe FSB, nasljednika KGB-a.

Ta vijest izazvala je burne reakcije u samoj Italiji pa su neki senatori mogućnost uključivanja stranih tajnih službi u unutarnje političke obračune već nazvali "najvećom izdajom svoje države.

Vjerodostojnost ovih tvrdnji potvrdio je i izvještaj njemačke tajne službe u kojem stoji kako jedan dio dionica ruskog Gazproma drži kalabrijska mafija `NDrangheta koja osim što kontrolira trgovinu kokaina u Europi na čemu godišnje okrene 44 milijarde eura, kontrolira i cijenu plina i naftnih derivata, prenosi Novi list.

Sve jači utjecaj ruskog lobija u Italiji potvrdio je jedan od senatora u talijanskom parlamentu Paolo Guzzanti koji tvrdi kako su ga zbog njegove uloge u otkrivanju poslova Silvija Berlusconija "pratili i prisluškivali ruski tajni agenti"

"Istina je da je prisutnost ruskih špijuna u Italiji mnogo veća nego što možemo pretpostaviti, a ruski lobiji u Italiji je moćan toliko koliko smo mi energetski ovisni o njemu", poručio je Guzzanti.

U cijeloj toj priči oko Berlusconija, ponovno se pokazalo kako u Italiji ne postoji prava oporba aktualnom premijeru, jer su stranke ljevice predvođene Darijom Franceschinijem ostale više iznenađene ovakvim razvojem događaja od samog Silvija Berlusconija.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika