09.10.2009. / 12:22

Autor: Boris Bilas

Akcija Y: USKOK podignuo optužnicu protiv Dražena Golemovića

Golemović je u pritvoru od svibnja. Na temelju optužnice o produljenju pritvora mora odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci

Dražen Golemović (desno)Dražen Golemović (desno)USKOK je protiv kontroverznog poduzetnika Dražena Golemovića podignuo i optužnicu za više kaznenih djela. Time je okončana istraga u takozvanoj akciji Y (ipsilon) o njegovim građevinskim poslovima u Istri, doznaje HRT.

Dražena Golemovića, koji je u Istri pokrenuo posao gradnjom eksluzivnih vila za prodaju, optužnica tereti za deset kaznenih djela. Osam se odnosi na poticanje na zloporabu položaja, jedno na protuzakonito posredovanje, a jedno na davanje mita.

Podsjetimo, Golemović je u pritvoru od svibnja. Na temelju optužnice o produljenju pritvora mora odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci. Ono će to učiniti, javlja HRT, u idućih nekoliko sati.

Inače istraga se u akciji Y provodi protiv devet osoba. Uz Golemovića njome su među ostalim obuhvaćeni carinski službenik i dvojica policajca, pročelnik pazinske porezne uprave, te državna odvjetnica koja je naknadno razriješena dužnosti, a koja se optužnicom tereti za protuzakonito posredovanje.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika