09.10.2009. / 12:29

Autor: Totalsport

NHL liga: Pittsburgu derbi protiv Philadelphije

U četvrtak navečer je odigrano čak dvanaest utakmica NHL lige, a aktualni prvaci, igrači Pittsburgha, vraćaju se iz Philadelphije sa značajnom 5-4 pobjedom...

Sidney Crosby slavi pogodakSidney Crosby slavi pogodakIako je Jeff Carter za Philadelphiju odigrao jednu od boljih utakmica u karijeri (dva pogotka i dvije asistencije), bilo je to premalo za lomljenje Penguinsa.

Bio je to ujedno i prvi poraz Philadelphije u sezoni, nakon što su slavili u tri prethodna meča. Ključni trenutak meča se dogodio sredinom posljednje trećine kada je Tyler Kennedy svladao Emeryja, nakon asistencije Cookea, čime su gosti pobjegli na, do kraja, nedostižnih 5-3.

Nakon dva startna poraza na švedskom tlu protiv St. Louisa, premijernu pobjedu u sezoni su ostvarili aktualni doprvaci Detroit Red Wingsi, kojima NHL kroničari ne predviđaju uspjehe na razini prošlih godina. Teškom mukom je Detroit pred svojim navijačima svladao Chicago 3-2.

Početkom druge dionice su gosti poveli 1-0, ali je Detroit uzvratio sa tri pogotka unutar sedam minuta. Kreatori preokreta su bili Lidstrom, Draper i Franzen.

Prvi poraz u sezoni je upisao i Columbus, koji nije izdržao pritisak San Josea koji je na svom ledu slavio 6-3. Za igru, odnosno asistencije, je posebno nadahnut bio Joe Thornton koji je četiri puta uspješno dodao suigračima.

Poraza još uvijek, pak, nema Calgary makar je opasno visio kod Edmontona. Domaćin je vodio do dvije sekunde prije kraja (3-2), kada je Rene Bourque pogodio za 3-3, a u nastavku meča je Calgary bolje izvodio kaznene udarce.

New York Rangers je iznenadio Washington u gostima, te je pobijedio 4-3. Nicklas Backstrom je s dva pogotka za Washington početkom treće četvrtine okrenuo 1-2 u 3-2 svoje momčadi, ali je završnica ipak pripala gostima, odnosno jednom čovjeku. Čeh Marian Gaborik je dva puta "lomio" vratara Washingtona Theodorea za konačnih 4-3 Rangersa.

NHL liga, četvrtak:

Washington - NY Rangers 3-4

Ottawa - NY Islanders 3-2 (produžetak)

Philadelphia - Pittsburgh 4-5

Boston - Anaheim 1-6

Buffalo - Phoenix 2-1

Tampa Bay - New Jersey 3-4 (kazneni udarci)

Detroit - Chicago 3-2

St. Louis - Atlanta 2-4

Nashville - Colorado 3-2

Edmonton - Calgary 3-4 (kazneni udarci)

San Jose - Columbus 6-3

Los Angeles - Minnesota 6-3

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika