09.10.2009. / 12:46

Autor: Andrea Belin

Poslušajte svoj biološki sat i provedite dan bez stresa

Jeste li znali da je vikend idealan za jutarnji seks? Osim povećane razine testosterona, ujutro organizam jača imunitet, a i ugljikohidrati koje ste predhodno unijeli u organizam, pretvaraju se u energiju

Ujutro se seksajte ali nemojte ići zubaruUjutro se seksajte ali nemojte ići zubaruStručnjaci tvrde da energija prolazi kroz određene dijelove tijela koji su poznati kao meridijani. Svaka dva sata mijenja se protok energije kroz dvanaest osnovnih meridijana koji su povezani sa funkcijom nekog unutrašnjeg organa. Kako bi očuvali zdravlje, vitkost i mladenački izgled naučite kako funkcionira biološki sat!

Ujutro vodite ljubav
U jutarnjim satima razina testosterona ubrzano raste i zbog toga je taj dio dana idealan za vođenje ljubavi. Većina ljudi, naročito žene, nisu raspoloženi za jutarnji seks jer u to vrijeme moraju krenuti na posao. Međutim, vikend je idealan za jutarnje aktivnosti ovog tipa. Osim povećane razine testosterona, ujutro organizam jača imunitet, a i ugljikohidrati koje ste predhodno unijeli u organizam, pretvaraju se u energiju.

Oko podneva napravite pauzu na poslu
Statistike pokazuju da se oko podneva događa najviše prometnih nesreća, a i greške u poslovanju najčešće su u to doba dana. Dakle, organizmu je oko podneva potreban odmor. Gdje god se nalazili, na poslu ili kod kuće, predahnite. Valja napomenuti da se koncentracija, pamćenje i poslovne sposobnosti ponovno aktiviraju oko petnaest sati.

Navečer nemojte jesti
Mišići su najaktivniji oko sedamanest sati i bilo bi dobro da se u to vrijeme bavite nekom fizičkom aktivnošću. Ovo je idealno vrijeme i za ručak jer tada gušterača potiče probavni sustav. Uz glavni obrok preporučuje se i čaša vina jer tada organizam brzo prerađuje alkohol, za razliku od jutarnjih sati kada bi ga trebalo izbjegavati. Inače, poslije osamnaest sati ne preporuča se bilo kakva konzumacija hrane jer navečer želudac radi sporije i hrana ostaje neprobavljena sve do jutra.

Hormon mladosti aktivira se oko ponoći
Do deset sati uvečer djeca trebaju biti u krevetu jer tada hipofiza započinje s izlučivanjem hormona rasta. Doduše, to je idealno vrijeme za odlazak u krevet i osobama starije životne dobi jer počinje proizvodnja melatonina, hormon koji pomaže uspostavljanju uravnoteženih navika spavanja i mentalnoj mirnoći. Ukoliko ne želite prerane bore i težite mladenačkom izgledu, zaboravite na duge noćne izlaske, naročito do četiri ujutro kada su pluća najosjetljivija.

Organi se odmaraju noću
Tijekom noći gotovi svi organi se odmaraju i regeneriraju. Srce se poslije tri sata ujutro priprema za nove dnevne aktivnosti. Po nekim statistikama u ovo vrijeme ima najviše poroda, međutim i najveći broj samoubojstava događa se upravo tada. Bubrezi se odmaraju oko pet sati ujutro kada nije preporučljivo piti puno tekućine.

Ujutro ne idite zubaru
Organizam najbolje apsorbira vitamine do šesnaest sati. Oko podneva kada vam pada koncentracija, pijte više vode jer tekućina bez okusa i mirisa olakšava prijenos električnih impulsa važnih za komunikaciju mozga s ostalim organima. Ujutro nemojte ići zubaru, već u neko drugo vrijeme jer tada anestezija djeluje maksimalno.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika