09.10.2009. / 13:11

Autor: Tena Džodan

Cro a porter(1): Oduševili Ledenko i Arileo, Mila Elegović pokazala gaćice

Revija Arilea i Ledenka oduševila je gotovo sve prisutne jer je zaista nosiva, što nije slučaj sa svima, a i jedini su zaista znalački uskladili cipele s odjećom. "Posvuduša" Maja Lena Lopatny je zaspala u solariju, a Mila Elegović nije pazila kako sjedi

Mila Elegović (foto: Mateja Vrčković)Mila Elegović (foto: Mateja Vrčković)Prvu večer ovosezonskog 14. po redu Cro-a-Portera, po nekima, "The fashion događaja" u Hrvata, koji se već tradicionalno održava na Zagrebačkom velesajmu otvorila je modna kuća Hippy Garden.

Čast prvog izlaska na pistu, koje zapravo i nije bilo jer je izgleda recesija dotakla i modnu branšu, pripala je njihovoj muzi Petri Friganović, koja je reviju otvorila prošetavši se u neobičnim hlačama koje su otkrile njenu golu stražnjicu . Cijelom ovosezonskom kolekcijom dominirale su prozirne košulje i majice koje dosta otkrivaju poprsje, a haljina u njihovom prepoznatljivom stilu baš i nije bilo. U svakom slučaju ova je kolekcija odmak od prijašnjih jer su se predstavile u nešto drugačijoj priči nego inače.

Revija Arilea i Ledenka oduševila je gotovo sve prisutne jer je zaista nosiva, što nije slučaj sa svima, a i jedini su zaista znalački uskladili cipele s odjećom. Kolekcijom uglavnom dominiraju puderasti tonovi i pokoja crno-plava, ali izvrsna kombinacija u kojoj ćemo pamtiti Renatu Sopek kao modela.

Fjabe su izložile dosta haljinica i kaputića u svim krojevima i dužinama sa hrpom i hrpom šljokica i naizgled nespojivim komadima. Što se frizure i šminke tiče, cure se izgleda "furaju" na Twiggy. Narančasta kosa složena u zanimljive punđe i jača šminka u još jačim bojama.

Kako se i očekivalo Tihomir Krznarić oduševio je stvarno svakodnevnim nosivim komadima pletiva u obliku kaputa, jaknica i tunika u gotovo svim tonovima. Smeđi, bijeli, sivi, ružičasti cofleki...za svakog po nešto. Pamtit će se i bijeli pleteni kaput s kraja revije koji je nosila Kristina Šalinović, zaštitno lice ovogodišnjeg Cro-a-Portera koja svojom profesionalnošću vidno odskače od većine ostalih manekenki čiji je hod na momente izazivao provale smijeha u publici.

Ani Ani kolekcija naglasila je suptilni ženski seksipil koji se tako reći nazire ispod suknji do koljena, širim košuljama i hlačama visokog struka. Styling je dobro i jednostavno koncipiran pa su tako sve manekenke nosile istu frizuru, klasični bob sa šiškama i bile jednako našminkane, crvenim ružem.

Kaže jedna izreka kako šećer dolazi na kraju, što se u ovom slučaju pokazalo točnim.. Večer su zatvorili uvijek zanimljivi i razigrani Elfsi. Puno, puno šljokica, volana i apsolutni "must have" svake prave trendseterice ove sezone, pliš. Malu crnu pliš haljinu na jedno rame nosila je trenutno najeksponiranija manekenka i trudnica Malina Grahek koja je po završetku revije zbrisala što prije. Osim pernatih jakni u svim bojama: žutoj, crnoj i ružičastoj, oduševili su i torbicma.

Što se tiče manekenki generalno gledano nisu se baš proslavile hodom, čast iznimkama, radi čega i dalje ostaje otvoreno pitanje zašto je to tako i zašto nitko ništa ne poduzima po pitanju njihovog profesionalnog obrazovanja.Osim par poznatih manekenki kao Maline Grahek, Vedrane Linardić koja je pokazala grudi i Kristine Šalinović bilo je i hrpa estradnjaka i poznatih.

To je kod nas sad već postalo pravilo, pa se nekako po defaultu uvijek naslikavaju Maja Šuput,Antonija Stupar, Borut Mihalić, Nenad Korkut, Neven Ciganović i nova nezaobilazna "posvuduša" Maja Lena Lopatny koja je nažalost vjerojatno zaspala u solariju prije samog početka Cro-a-portera i onda je još navukla neko žuto čudo na sebe, a Mila Elegović je imala peh pa su joj se tako vidjele gaćice zbog neadekvatnog sjedenja.

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika