09.10.2009. / 14:21

Autor: Hina

Prodaja GM-a u Kini dosegnula rekordnu razinu u rujnu

"Prodaja je nastavila premašivati očekivanja zahvaljujući rastu u gotovo svim tržišnim segmentima", kazao je predsjednik i generalni direktor GM China Groupa Kevin Wale

General Motors bilježi rekordne prodaje u KiniGeneral Motors bilježi rekordne prodaje u KiniDok na matičnom američkom tržištu ima problema s povećanjem prodaje nakon izlaska iz stečaja, automobilski div General Motors objavio je u petak da mu je prodaja u Kini, najvećem svjetskom tržištu vozila, dosegnula rekordnu razinu u rujnu.

GM i kineski partneri zabilježili su u rujnu rast prodaje na 181.148 vozila u odnosu na 152.365 vozila u kolovozu, što je gotovo 19-postotni rast i najnoviji u nizu mjesečnih rekorda u razdoblju od siječnja.

GM-ova prodaja u Kini u prvih devet mjeseci ove godine skočila je 55,6 posto, na gotovo 1,3 milijuna vozila, što je još jedan rekord, zahvaljujući kojem GM i njegovi partneri po nekim procjenama sada imaju tržišni udio od 13,4 posto, priopćeno je iz američke kompanije.

"Prodaja je nastavila premašivati očekivanja zahvaljujući rastu u gotovo svim tržišnim segmentima", kazao je predsjednik i generalni direktor GM China Groupa Kevin Wale u priopćenju.

U Sjedinjenim Državama, najvećem tržištu GM-a, prodaja je u rujnu pala 45 posto na 156.673 vozila, dok je u prvih devet mjeseci ove godine bila 36,4 posto manja u odnosu na odgovarajuće razdoblje prošle godine i iznosila 1,55 milijuna vozila, budući da je istekao vladin program poticanja kupnje novih vozila.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika