09.10.2009. / 18:33

Autor: Martina Čizmić

Zbog sumnje u suradnju s teroristima uhićen znanstvenik Cerna

Nakon što je objavljena vijest da je uhićeni radio za Cern, pojavila se bojazan da je ugrožen projekt akceleratora čestica i rekreiranja Velikog praska

Policija je znanstvenika uhitala u Francuskoj (Foto: Ilustracija)Policija je znanstvenika uhitala u Francuskoj (Foto: Ilustracija)Francuska policija uhitila je istraživača koji je kao vanjski suradnik radio za Europsku organizaciju za nuklearna istraživanja - Cern, zbog sumnje da je povezan sa Al Qaidom.

Kako javlja BBC, 32-godišnjak alžirskog podrjetla uhićen je pod sumnjom da je putem interneta kontaktirao sa teroristima koji su planirali terorističke napade u Francuskoj.

Nakon što je objavljena vijest da je uhićeni radio za Cern, pojavila se bojazan da je ugrožen projekt akceleratora čestica i rekreiranja Velikog praska.

Cern je odmah reagirao na vijest i objavio priopćenje prema kojem je još uvijek neimenovani znanstvenik bio njihov vanjski suradnik, te nije bio u kontaktu ni sa kakvom tehnologijom koja bi se mogla iskoristiti u terorističkom napadu.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika